Aktiva. Rana Noureldin, Anja Nordenfelt, Ayaat Abdelaziz och Ellen Lindahl, Mamma United.

Förening ska stärka mammor i Enköping

Föreningen Mamma United startar i höst i Enköping. Målet är att stärka mammor i föräldrarollen.

Publicerad
Mamma. Rana Noureldin.

Mamma United är en ideell förening som hjälper mammor att påverka sitt eget och sina barns liv så att de mår bättre. Tanken är att mammorna ska bli integrerade i samhället och känna sig delaktiga. Föreningen startar i höst verksamhet i Enköping. Rana Noureldin, Enköpingsbo sedan 18 år tillbaka, kommer att vara koordinator för verksamheten i Enköping.

– Jag vill göra skillnad och hjälpa till, säger hon.

Föreläsning av Polisen

Verksamheten är i form av en kurs som pågår under tre månader. Deltagarna kommer att träffas en gång i veckan i rugbyklubbens lokaler vid Korsängens idrottsfält. Varje gång ska det finnas en föreläsare på plats med viktig samhällsinformation, exempelvis från Polisen, socialtjänsten eller kvinnojouren.

Deltagarna ska få lära sig vilka rättigheter och vilka skyldigheter de har och hur de gör för att kontakta myndigheter. Rana Noureldin har tidigare jobbat med asylsökande kvinnor i Enköping och har därför god kontakt med mammor som kan behöva vägledning. Hon har också själv tre barn, varav två nu är vuxna, och vet hur det är.

Ju tidigare insatser desto bättre. Det är väldigt ekonomiskt försvarbart

Anja Nordenfelt, grundare och verksamhetschef för Mamma United

Mamma Uniteds verksamhet i Enköping kommer att få stöd av kommunen och av det kommunala bostadsbolaget EHB.

– Samarbetet känns helt rätt och vi har stora förhoppningar att Mamma United kan bli en metod som vi kan arbeta långsiktigt med, säger EHB:s vd Carina Weir.

Ses som lönsamt

Anja Nordenfelt, grundare och verksamhetschef för Mamma United menar att verksamhet av den här typen kan förebygga att människor hamnar i värre situationer som skulle kosta samhället ännu mer pengar.

– Ju tidigare insatser desto bättre. Det är väldigt ekonomiskt försvarbart, säger hon.

Powered by Labrador CMS