ANNONS

Årets bästa galoppdag

Den 17 september går Sveriges största galopplöpning av stapeln – Stockholm Cup International.
– Det är en dag med det bästa av det bästa med flera av de främsta svenska och internationella jockeyerna och hästarna på plats. Gillar du galopp, hästar och vill göra något roligt, då borde du komma den här dagen! säger Anna Öhgren.

DET HÄR ÄR EN ANNONS FRÅN SVENSK GALOPP

Anna Öhgren är marknadsansvarig på Bro Park och säger att Stockholm Cup International är en riktig höjdpunkt, såväl sportsligt som evenemangsmässigt.

– Ur sportslig synpunkt så samlar loppen några av Europas bästa hästar och jockeyer från länder som England, Tjeckien, Frankrike och Polen. Evenemangsmässigt så är det kort och gott Sveriges största galopptävling, säger hon.

En dag för alla

Gillar du galopp, hästar och vill göra något roligt, då borde du komma den här dagen!

Anna Öhgren

Tävlingarna lockar till sig en bred publik bestående av familjer, hästintresserade och hästägare, kompisgäng och många andra.

– Det är en dag för alla – utöver de spännande tio loppen så har vi underhållning och livemusik, tävlingar, olika aktiviteter, foodtrucks, utegrill, kafé och vår omtyckta restaurang, säger Anna. 

I Sverige är galopp en relativt liten sport jämfört med i många andra länder, men Stockholm Cup International hjälper sätta ”Galopp-Sverige” på kartan.

Mer om Stockholm Cup

  • Stockholm Cup International är Sveriges största galopplöpning med undantag för de klassiska löpningarna
  • Tävlingsdagen består av tio olika galopplopp och i dagens huvudlopp tävlar deltagarna om en total prissumma på 1,4 miljoner kronor
  • Startar kl. 13 och sista löpet går runt kl. 18
  • Vid köp på Tickster kostar biljetter 120 kr, på plats 150 kr
  • Gratis inträde upp till 18 år och parkering är kostnadsfri

– Det gör sig tydligt i det stora internationella intresset för loppen och hur många utländska deltagare vi får. Det är fantastiskt roligt och vi är så stolta att få ha tävlingen här på Bro Park.

Tävlingsdagen börjar klockan 13 på lördagen med mat och livemusik och invigs med nationalsång och tal klockan 13.30.

– Det här är en festlig dag då många klär upp sig men mitt tips är att klä sig efter väder. Det finns förstås tak över del av publikområdet, men inte hela, så ett paraply kan vara värt att ta med sig, säger Anna. 

Majestätiska lopp

Sammanlagt avgörs tio lopp, där det sista startar vid klockan 18. Loppen har allt från 8 till 15 hästar per lopp. 

– Vi vill gärna ha 15 hästar i varje lopp – det är drömscenariot. Det är oklart än hur många det blir i varje lopp då fem av loppen är insatslopp. Det är när hästens ägare betalat insatser för att vara med och detta kan göras fram till och med den 11 september, förklarar Anna.

Unikt med denna dag är att publiken får se alla discipliner som sporten har att erbjuda; olika distanser och galopp på alla underlag som gräsbana, dirttrack, häckbana och steeplechase (en bana med högre hinder).

– Besökarna kommer också att få se två kungliga löpningar: Hans Majestät Konungens Pris, Hennes Majestäts Drottningens Pris, samt ett lopp med amatörryttare och ponnygalopp. 

Är man nyfiken på galopp och gillar hästar eller bara vill göra något roligt en dag, så tycker Anna att man ska besöka Bro Park på Stockholm Cup International, även om man inte kan så mycket om sporten i sig.

— Det finns en galopphörna och spelvärdar på plats så man kan få mycket hjälp, tips och råd. Det är ett bra evenemang för förstagångsbesökare.

Vill man spela på galopp under dagen så föreslår Anna att ladda hem ATG appen och öppnat ett konto. 

– Ett annat tips jag vill ge är att köpa ett banprogram. I det finns en massa info om sporten i allmänhet, förklaringar och förtydligar samt presentationer av hästarna. Stockholm Cup International är verkligen en dag att uppleva spänning, glädje och gemenskap med andra hästälskare!

Powered by Labrador CMS