16 september – Metalnight på Bowlroom. Eyetooth är ett av banden som uppträder.

GUIDEN: Det händer denna vecka i Enköping och Håbo

Dubbla mässor i Enköping, metalkväll i Bålsta, föredrag och skördemarknad är något av det som bjuds denna vecka. I vår evenemangskalender Guiden tipsar vi om vad som är på gång i Enköping och Håbo. Vi är såklart beroende av er läsare och arrangörer för att få ett så brett och bra utbud som möjligt. Tipsa oss gärna på guiden@enahabo.se.

Publicerad Senast uppdaterad

MÅNDAG 11 SEPTEMBER

Konstutställning: Vävda rum

Plats: Tingshuset och runt om i Enköping

Tid: Pågår till och med 30/9

Vad: Enköpings Konstförening är med och arrangerar Vävda Rum som är en unik utställning med tio av Sveriges främsta och mest spännande konstnärer som arbetar med offentlig konst och augmented reality (AR). Mer information på vavdarum.se.

TISDAG 12 SEPTEMBER

Enköpings museum

Plats: Rådhusgatan 3 i Enköping.

Tid: 10.00–16.00, måndag–fredag

Vad: På Enköpings museum kan du titta på både permanenta och tillfälliga utställningar. Du kan också lära dig mer om Enköpings historia. Exempelvis finns utställningen ”Tre decennier – Enköping i bild 1950–1980”. 

ONSDAG 13 SEPTEMBER

Utställning: 3 fotografer

Plats: Tingshuset, Enköping

Tid: 17.00–19.00, även lördag–söndag klockan 12.00–15.00. 

Vad: Välkommen till utställningen 3 fotografer, 3 sökare, 3 uttryck som visar bilder av Karolina Mark, Eivor Pettersson och Daniel Lundqvist Bergvall. Utställningen pågår till den 17 september.

TORSDAG 14 SEPTEMBER

Storyboard – utställning i Konstfönster Joar

Plats: Joar Blå, Enköping

Tid: Dygnet runt, fram till den 8 november

Vad: Konstfönster Joar är ett litet utställningsrum med konstupplevelser tillgängliga året runt i ett markgående fönster. Torsdag den 31 augusti öppnar utställningen Storyboard av konstnär Cecilia Enberg. 

FREDAG 15 SEPTEMBER

Enköpingsmässan

Plats: Idrottshusets B- och C-hall

Tid: 9.00–16.00

Vad: Företagsmässa som under fredagen enbart vänder sig till företag. En plats att umgås, nätverka och samverka. Över 60 utställare, samt underhållning, tävlingar, intervjuer, och mat och dryck finns att köpa. Gratis inträde.

Livsstilsmässan

Plats: Idrottshusets A-hall

Tid: 9.00–16.00

Vad: En mässa med allt för kropp och knopp - med fokus på att må bra. Över 40 utställare samt scenprogram, underhållning, föreläsningar, prova-på, bh-skola och mycket annat. Mat och dryck finns att köpa. Åldersgräns 18 år om man inte kommer med en vuxen. Gratis inträde.

LÖRDAG 16 SEPTEMBER

Enköpingsmässan

Plats: Idrottshusets B- och C-hall

Tid: 10.00–16.00

Vad: Företagsmässa som under lördagen är öppen för allmänheten. En plats att umgås, nätverka och samverka. Över 60 utställare, samt underhållning, tävlingar, intervjuer, och mat och dryck finns att köpa. Gratis inträde.

Livsstilsmässan

Plats: Idrottshusets A-hall

Tid: 10.00–16.00

Vad: Se fredag.

Södra Trögd-tapeten

Plats: Lillkyrka kyrka

Tid: 10.00–15.00

Vad: Ett över 40 meter långt broderiprojekt är nu äntligen färdigt. Omkring 60 personer från trakten har varit med och broderat bonaden som visar bygdens historia, från istid fram till nutid. 

Skördemarknad i Häggeby

Plats: Häggebygården

Tid: 13.00–15.00

Vad: Lokala producenter säljer grönsaker, äppelmust, honung och andra delikatesser. Kaffeservering och korvgrillning. 

Promenad i Doktor Westerlunds Enköping

Plats: Westerlundska gården

Tid: 14.00–15.00

Vad: Deltagarna träffas utanför Westerlundska gården, Kyrkogatan 29. Promenaden är cirka 1,5 kilometer lång och tar drygt 1 timme. Under promenaden stannar deltagarna och guiden Christina Reinholdsson berättar om platser som varit viktiga i Enköpingsdoktorns verksamhet. Ingen föranmälan krävs och ingen avgift tas ut.

Metal Night på Bowlroom

Plats: Bowlroom, Bålsta

Tid: 21.00–02.00

Vad: Metal-konsert med grupperna Ex Nihilo, Scent of Surface och Eyetooth. Åldersgräns: 18 år.

Rasmus Gozzi & Fröken Snusk

Plats: Cinema, Enköping

Tid: 22.00

Vad: Åldersgräns: 18 år.

SÖNDAG 17 SEPTEMBER

Utställning: Rocky

Plats: Åbergs Museum, Bålsta

Tid: Alla dagar klockan 11.00 till 16.00, visas till och med den 25 september 2023.

Vad: Just nu visas en utställning om Martin Kellermans seriefigur Rocky, en välkänd generationsskildring som fortfarande lockar till skratt.

Föredrag: Treklöver i damer

Plats: Skokloster slott

Tid: 13.00–14.00

Vad: Sofia Nestor, intendent vid Statens historiska museer berättar om Treklöver i damer – Herman Wrangels strategiska giftermål med Margareta Grip, Katarina Gyllenstierna och Amalia Magdalena av Nassau-Siegen.

 Guiden visar ett urval av allt som händer i Enköping och Håbo, bland annat tack vare tips till redaktionen samt evenemangssidorna i respektive kommun. För biljetter och mer info om kostnader, kontakta respektive arrangör. Med reservation för eventuella ändringar.

Tipsa oss gärna! Enklast på guiden@enahabo.se

Powered by Labrador CMS