Discoartister. Lärarna på bilderna är från vänster: Magnus Rydell, Anna Swedén, Hasse Braskered, Robin Englund och Fredrik Dermer.
Discoartister. Lärarna på bilderna är från vänster: Magnus Rydell, Anna Swedén, Hasse Braskered, Robin Englund och Fredrik Dermer.

Bålstalärare dansar disco inför publik

Håbo kulturskola inbjuder till en discoshow den 26 oktober. Men det är inte eleverna utan lärarna som ska sjunga och dansa i glittriga kläder.

Publicerad Senast uppdaterad

Det blir en visuell explosion av färgglada kläder, glamour och glitter.

Klas Eriksson, musiklärare på Håbo kulturskola

Det utlovas en discomusikens färgsprakande tidsresa. Håbo Kulturskola ska bjuda på en underhållande och lärorik show. Föreställningen handlar om discomusiken genom tiderna, från början genom storhetstiden till nutid.

– Ta med dig familjen och upplev en härlig föreställning med skön musik och dans. Det blir en visuell explosion av färgglada kläder, glamour och glitter. En riktig ljusterapi-boost inför hösten. Ett stort band spelar musik från Bee Gees, Boney M, Abba till Afrodite och Justin Timberlake. Du som bor i Håbo är varmt välkommen, säger Klas Eriksson, musiklärare på Håbo kulturskola.

Det är inte, som man skulle kunna tro, kulturskolans elever som ska visa upp vad de har lärt sig. Det är i stället skolans lärare som ska uppträda med sång och dans.

Discoshow

Tid: Torsdag den 26 oktober, klockan 19.00

Plats: Fridegårdsteatern (ingång vid sidan av Håbo bibliotek), Bålsta

Pris: Vuxen 100 kr. Fritt inträde för barn/ungdomar till och med 16 år.

– Discoshowen kommer att göras av alla kulturskolans lärare, säger Lars Bäcklund, rektor på kulturskolan.

Efter att kulturskolan gjort två tidigare projekt med temat bluesens historia så kom det en förfrågan från en av grundskolans kulturgrupper om man inte kunde göra en föreställning med temat discons historia. Föreställningen ger en inblick i discomusikens utveckling från 1970-talet fram till i dag.

Discoshowen "Discons historia" ska först och främst visas för skolelever i kommunen. Elever i årskurs 4–8, sammanlagt 1 200 elever, ska få se den som en del av musikundervisningen. På kvällen den 26 oktober visas föreställningen för allmänheten.

Powered by Labrador CMS