Laddplatser. Parkeringen har 24 ladduttag för elbilar. Ena Håbo-Tidningen fick dock inte laddningen att fungera.
Laddplatser. Parkeringen har 24 ladduttag för elbilar. Ena Håbo-Tidningen fick dock inte laddningen att fungera.

Skokloster har plats för elektriska besök

Skokloster har fått en ny parkeringsplats med ladduttag för elbilar och ställplatser för husbilar

Publicerad

Laddstolpar i Skokloster är inkopplade men inte påslagna

Klas Klasson, Håbo kommun

Besöksantalet till Skoklosters slott och sevärdheterna omkring har ökat markant de senaste åren. Håbo kommun har därför tillsammans med Svenska kyrkan, Statens fastighetsverk och markägare byggt en besöksparkering som fördubblar antalet parkeringsplatser vid kyrkan och Macken och i närheten av Skoklosters slott.

– Parkering, toaletter och annan praktisk logistik har varit högt prioriterat för att säkerställa en tillgänglig och välkomnade besöksmiljö. Nu ser vi fram emot att verkställa nästa del i våra gemensamma aktivitetsmål för att utveckla mer familjevänliga lek- och aktivitetsmiljöer i historisk anda, säger Johnny Eriksson, biträdande kommundirektör och tillförordnad kommunikationschef i Håbo kommun.

Slott och kyrka. Den nya parkeringen finns vid slottet och kyrkan i Skokloster.
Slott och kyrka. Den nya parkeringen finns vid slottet och kyrkan i Skokloster.

Som en anpassning till det känsliga kulturlandskapet ligger den nya parkerings-ytan som en nedsänkt del av området. Parkeringen har 24 ladduttag för elbilar och särskilda ställplatser för husbilar.

När Ena Håbo-Tidningens reporter är på plats lyckas han dock inte ladda företagets elbil.

Laddstolparna är märkta med ett klistermärke från parkeringsappen Easypark som har ett nummer. Slår man in numret i Easyparks app ger det inga träffar. En sökning på ”Skokloster” i Easyparks app ger meddelandet ”Inga parkeringsområden hittades”.

Efter många försök visar det sig att laddstolparna på den nya parkeringen i Skokloster inte är klara för laddning ännu.

– Laddstolpar i Skokloster är inkopplade men inte påslagna i avvaktan på att avtal med Easypark, med flera, är klart, meddelar Klas Klasson, Håbo kommun, till Ena Håbo-Tidningen.

Powered by Labrador CMS