På bilden är det från vänster: kommunstyrelsens ordförande Catherine Öhrqvist och Sh byggs vd Dalia Ramzi.

Trafiken rullar nu som vanligt på Stockholmsvägen

Stockholmsvägen i Bålsta har öppnat upp för trafik i bägge riktningarna.
– Nu plockas avstängningsskyltarna ned och vi vill tacka alla företag längs sträckan som vi vet haft det tufft, säger Cathrine Öhrqvist, kommunalstyrelsen ordförande på Håbo kommun.

Publicerad

 En sträcka på 240 meter av Stockholmsvägen mellan Runbrovägen och Kapellvägen stängdes av i början av mars och idag plockas de tillfälliga rödljusen ner och Stockholmsvägen öppnar för trafik igen. 
Trafiken rullar nu på som vanligt och under dagen sker trafikviktig målning vid projektområdet.

 Nödvändigt arbete

I förmiddags höll Cathrine Öhrqvist ett tal för att uppmärksamma öppning av sträckan där nya vatten- och avloppsledningar grävts ner.

– Det har varit utmanande för trafikanter och inte minst näringsidkare längs Stockholmsvägen, vilket vi såklart helst hade kunnat undvika. Arbetet var nödvändigt; att stärka upp VA-nätet (vatten och avlopp) är en förutsättning för att kommunen ska kunna fortsätta växa, säger Ida-Maria Rydberg, tillväxt- och kommunikationschef. 

Ligger i framkant med att utveckla infrastrukturen

Uttjänta ledningar har grävts upp och nya har grävts ner. Det är cirka 800 meter ny VA som har lagts och flera tusen meter rör.
Catherine Öhrqvist tillägger att Håbo kommun ligger i framkant med att underhålla och utveckla infrastrukturen.

– Det är lätt att ta infrastrukturen för given och tänka att den alltid kommer att fungera. Vi förutsätter rent vatten i kranen och möjligheten att spola i toaletten. Men även infrastrukturen kräver underhåll och utveckling. Det har pågått intensivt arbete längs sträckan sedan i mars för att kunna färdigställa den enligt plan och vi är glada att äntligen få öppna för trafik, säger kommunstyrelsens ordförande.

 

 

Powered by Labrador CMS