Speeddejting. Under speeddejting pågår varje dejt i 5–10 minuter och du får möjligheten att lära känna flera singlar på kort tid. När alla dejter är avklarade får de deltagande skriva ner vem eller vilka de vill träffa igen och om det blir en match delar arrangören ut kontaktuppgifter till båda parter.

Hon ledsnade på dejtingappar – arrangerar event för singlar

Enköpingstjejen Emelie Wreder har sett till att det blir speeddejting och andra event för singlar i Enköping med omnejd. Efter flera vändor på olika dejtingappar gick hon på speeddejting i Stockholm och fick blodad tand. ”Det finns en marknad för det här”.

Publicerad Senast uppdaterad

I november startade 37-åriga Emelie Wreder upp företaget Singelevent och i början av april går det första eventet av stapeln när det är dags för speeddejting i Västerås.

Hur kommer det sig att du startade Singelevent?

– Jag har varit singel i fyra år ungefär och har varit på de olika dejtingapparna av och till under den perioden och jag orkar inte längre. Det tar så mycket tid. Om man har tur och lyckas matcha med någon så pratar man i en eller ett par veckor, sedan träffas man och så blir det inget mer av det. Då har man lagt ner en massa energi och tid på att försöka lära känna någon och dela med sig av hela sig själv. Sen är det bara att börja om igen.

Ett besök på ett speeddejtingevent i Stockholm sådde ett frö hos Emelie.

Eventredo. Emelie Wreder är grundaren av Singelevent.

– Jag var på det i höstas och kände ”gud vad smidigt det här var”. Man fick träffa 10-20 killar på en och samma kväll, träffa människan och se vem det är. Och även om det går fort med dejterna så får man en bra bild av om det är intressant eller inte. Och man kan alltid prata lite extra med den eller de man klickar lite extra med i pauserna.

Men att som trebarnsmamma i Enköping träffa någon i Stockholm som kanske också har barn är inte aktuellt, därför började Emelie leta efter speeddejting i Enköping och Västerås.

– Jag sökte efter det i det här området och insåg att det inte fanns. Så jag bestämde mig för att ta tag i det själv, för det finns en marknad för det här och jag har alltid gillat att planera event och fester.

Där och då föddes Singelevent som kommer att erbjuda speeddejting, singelmingel och på sikt kanske även workshops för singlar. De första eventen kommer att äga rum i april och då är det speeddejting som gäller. Speeddejtingen är uppdelad i olika ålderskategorier och om tyckte uppstår är det Emelie som förmedlar kontakten så att alla deltagare känner sig trygga och säkra.

– När man har träffat alla får man skriva på en lapp vilka man önskar att få kontakt med. Om det blir en match informeras båda parter om det och får kontaktuppgifter till varandra.

Singelmingel är inte lika uppstyrt som speeddejting och personer i alla åldrar är välkomna att delta.

– Det kan vara vad som helst, en brunch, musikquiz på puben eller en danskurs. Dejting kommer inte att vara huvudfokus men alla som deltar är singlar.

Singelevent har både en hemsida, Facebook-sida och Instagram där Emelie kommer att informera om kommande event.

– Jag har fått mycket positiva reaktioner, folk är förväntansfulla och gillar det här. 

Den 2 april är det premiär för speeddejting med Singelevent, följt av 3, 15 och 17 april på Bishops Arms i Västerås.

På sina sociala kanaler skriver Singelevent att det råder brist på anmälda män.

– Snart är det april och bokningarna ser bra ut, men det är några kvällar där vi behöver få in fler deltagare, främst män, som vill speeddejta.

Senare i vår och sommar kommer det även att arrangeras singelevent i Enköping.

Powered by Labrador CMS