Mousa Eliya tar nu över driften av restaurangen i Bredsand och planerar driva den året runt med fokus på barnfamiljer.

Satsar på barnfamiljer i Bredsand

När Mousa Eliya nu tar över driften av restaurangen på Bredsands camping är det med fokus på barnfamiljer.
– Det blir fräsch grekisk mat, pizza och korv. Till lunch kommer vi att ha enkla, prisvärda och goda alternativ för hela familjen, säger han.

Publicerad Senast uppdaterad

Mousa Eliya driver sedan tidigare Grekiska Grill och Bar i Enköping, Hamnmagasinen samt har en egen foodtruck.

– Det känns superkul med Bredsand som har stora utvecklingsmöjligheter. Vi planerar öppna i början av maj, och om renoveringarna inte är klara då så är vi på plats med vår foodtruck.

Restaurang, hämtmat och färdiga grillspett

För runt ett år sedan tog Enköpings kommun över driften av campingen och vandrarhemmet från First Camp och har sökt efter en lämplig person att ta över driften av restaurangen.

– Vi är glada att det blev Mousa: han är engagerad och vill satsa på och växa i Enköping samt har en trygg och bra kedja i ryggen, säger Claes Lagelius, projektledare på upplevelseförvaltningen.

Och satsa vill Mousa Eliya särskilt göra på barnfamiljer i Bredsand.

– Bresse är Enköpings eget strandhäng och jag planerar att ha öppet året runt. Utöver restaurangen kommer man att kunna köpa hämtmat och färdiga grillspett som man kan grilla på campingens grillplatser. 

Claes Lagelius bekräftar att det redan finns några grillplatser men att fler är på gång.

– Vi kommer att utveckla med fler grillplatser och tittar även på att anlägga en båtbrygga, något som många efterfrågar.

”Man ska vilja hänga här”

Mousa Eliya har också planer på att erbjuda olika arrangemang och aktiviteter i Bredsand med bland annat olika temadagar, dans och konserter.

– Man ska vilja hänga här, inte bara sola och bada. Vi är medvetna om bristen på parkeringsplatser och ser över olika alternativ som att kanske kunna få till turer med parktåget för de som inte kan eller vill ta bilen ut till Bredsand. Möjligheterna är stora och vi bara i startgroparna med allt, säger en entusiastisk Mousa Eliya.

Campingen med boulebana och utegym genomgick förra året en omfattande uppfräschning, under ledning av Enköpings kommun. Nu är det restaurangens tur och man ska även bygga ny lekplats. 

– Invändigt ska det mesta renoveras i restaurangen och vi ska byta alla fönster och sätta in nya radiatorer, säger Claes Lagelius.

Mousa Eliya är väldigt positivt till samarbetet med kommunen kring restaurangen och campingen.

– Det är fantastiskt roligt – tillsammans hjälps vi åt att utveckla Enköping! 

Powered by Labrador CMS