25–26 augusti – Håbo festkvällar. Sofie Svensson & Dom där är en av akterna som uppträder under festkvällarna.

GUIDEN: Det händer denna vecka i Enköping och Håbo

Bålsta laddar för festdagar till helgen med artister och massor med aktiviteter.
I vår evenemangskalender Guiden tipsar vi om vad som är på gång i Enköping och Håbo under veckan. Vi är såklart beroende av er läsare och arrangörer för att få ett så brett och bra utbud som möjligt. Så hör gärna av er till oss och tipsa om vad som händer, stort som smått! Mejla på adressen guiden@enahabo.se.

Publicerad Senast uppdaterad

MÅNDAG 21 AUGUSTI

Konstutställning – Vävda Rum

Plats: Tingshuset och runt om i Enköping

Tid: Pågår till och med 30/9

Vad: Enköpings Konstförening är med och arrangerar Vävda Rum som är en unik utställning med tio av Sveriges främsta och mest spännande konstnärer som arbetar med offentlig konst och augmented reality (AR). Mer information på vavdarum.se.

Utställning: ”Solen finns, solen finns inte”

Plats: Joar Blå

Tid: Året om

Vad: Konstfönster Joar är ett litet utställningsrum med konstupplevelser tillgängliga året runt i ett markgående fönster. 

TISDAG 22 AUGUSTI

Enköpings museum

Plats: Rådhusgatan 3

Tid: 10.00–16.00, måndag–fredag

Vad: På Enköpings museum kan du titta på både permanenta och tillfälliga utställningar. Du kan också lära dig mer om Enköpings historia. Exempelvis finns utställningen ”Tre decennier – Enköping i bild 1950–1980”. 

ONSDAG 23 AUGUSTI

Bahcomuseet

Plats: Bahco museum, Kvartsgatan 2 i Enköping.

Tid: Öppettider onsdagar 14.00–1700, lördagar 13.00–16.00

Vad: J.P. Johansson-sällskapet håller öppet i Bahcomuseet hela sommaren. Upplev historien om vallpojken som blev en av sin tids stora uppfinnare inom verktyg och verkstad och som la grunden till att tusentals människor hade arbete i över ett århundrade. 

TORSDAG 24 AUGUSTI

Guidad tur med parktåget

Plats: Enköpings turistinformation

Tid: 14.00–15.30

Vad: Guidad tur med minitåg genom Enköpings parker. På turen får du möjlighet att uppleva de flesta av stadens parker. Beroende på årstid och blomning läggs turen så att du får uppleva det som för tillfället är vackrast. Bokad biljett krävs. Boka via turism@enkoping.se.

FREDAG 25 AUGUSTI

Håbo festkvällar

Plats: Festivaltorget utanför Bålsta Centrum

Tid: 17.00–02.00, även lördag

Vad: Två festkvällar med underhållning ”för alla” på festivaltorget. Underhållning, coverband, artister, mat, barer och dansgolv utlovas. Artister fredag: Sofie Svensson & Dom där, Linda Bengtzing. Lördag: Kuselofte, Paulo Mendonca. Fredag och lördag: DJ Kristina Gern, coverbandet Vi3 och Evelina Olsén. Biljetter köps på Eventim.se. Åldersgräns 18 år. 

LÖRDAG 26 AUGUSTI

Håbo festdag

Plats: Bålsta centrum

Tid: 10.00–16.00

Vad: En folk- och familjefest med något för alla. Festområdet är indelat i olika aktivitetsområden med olika inriktningar. Nytt för i år är olika prova-på-aktiviter i Gröna Dalen. En dag där föreningar, förvaltningar, räddningstjänst, polis, bibliotek, Kulturskolan och många fler får chansen att presentera och visa vad man gör. Panetoz uppträder.

Skattkammaren

Plats: Bålsta centrum

Tid: 10.00–16.00

Vad: Skattkammaren håller öppet på Håbo festdag. Då har du möjlighet att hämta två saker som någon annat lämnat på återvinningscentralen. Det finns också möjlighet att lämna mindre saker direkt på plats i Skattkammaren för någon annan att hämta, maximalt antal prylar som fyller upp en matkasses storlek.

Loppis

Plats: Hummelsta

Tid: 11.00–17.00

Vad: ”Promenadloppis”, ”Byaloppis” eller rätt och slätt ”loppis”. Efter några är är det dags för loppis igen i Hummelsta.

Konsert: Jerry Haglund Band

Plats: Forsby Kvarn musikscen, Fjärdhundra

Tid: 19.00

Vad: Bandet består av Jerry Haglund, Felix Rothman och Petter Svärd och bjuder på svängig blues med jazzinslag. Både egna och lånade låtar. Biljetter kan bokas på www.forsbykvarn.se.

SÖNDAG 27 AUGUSTI

Fridegårds- och statarmuseet

Plats: Mitt emot Övergrans kyrka. 

Tid: 11.00–15.00

Vad: Museet visar genom bilder, texter, statarkontrakt, med mera, hur arbetsvillkoren för en statarfamilj såg ut när systemet var mest omfattande. Det visar också hur en statfamilj kunde bo strax efter första världskriget.

Guidade visningar på Kvekgården

Plats: Fröslunda Kvekgården, Örsundsbro.

Tid: 12.00–15.00

Vad: Kvekgården med sina byggnader av ålderdomlig karaktär utgör en av de bäst bevarade äldre gårdar som fortfarande ligger kvar i ursprungligt läge. Gården visar hur en bondgård såg ut för 200–300 år sedan i Mälardalen.

Guiden visar ett urval av allt som händer i Enköping och Håbo, bland annat tack vare tips till redaktionen samt evenemangssidorna i respektive kommun. För biljetter och mer info om kostnader, kontakta respektive arrangör. Med reservation för eventuella ändringar.

Tipsa oss gärna! guiden@enahabo.se

Powered by Labrador CMS