9 mars – HQF-mässa. Magnus Hedberg, känd från ”Lyxfällan”, är en av föreläsarna.

GUIDEN: Här är evenemangen kommande vecka i Enköping och Håbo

Tioårskalas med mässa i Bålsta, härliga dansrytmer på Ice Bar i Enköping. Det är något av det som händer i Enköping och Håbo denna vecka. Tipsa oss gärna om vad som är på gång på guiden@enahabo.se.

Publicerad

MÅNDAG 4 MARS

Utställning: Hon är solen

Plats: Konstfönster Joar, Ågatan 29, Enköping

Tid: Dygnet runt

Vad: Här intresserar sig Helena Wallberg för olika aspekter av solen i relation till yoga. Konstfönster Joar är ett litet utställningsrum med konst-upplevelser tillgängliga året runt. Pågår till den 3 april.

TISDAG 5 MARS

Rekryteringsmässa

Plats: Fridegårdsgymnasiet, Bålsta 

Tid: 14.00–17.00

Vad: Här får den som söker jobb inom områden som till exempel vård och omsorg, LSS, logistik och lager, förskola, sälj, IT och fastighetsskötsel möjlighet att träffa ett brett utbud av arbetsgivare som letar efter personal. 

Utställningen: Ljuskällor

Plats: Enköpings museum 

Tid: Under museets öppettider 

Vad: Ljuskällornas utveckling från sol och måne till eldstad och fotogenlampor fram till dagens glödlampor. Utställningen pågår till den 9 mars 2024.

ONSDAG 6 MARS

Bamses källspanare – en utställning om källkritik för barn

Plats: Enköpings bibliotek

Tid: Under bibliotekets öppettider

Vad: Vad är sant och vad är falskt? Varifrån kommer alla bilder och ord? Tillsammans med Bamse och hans vänner visas en av årets viktigaste utställningar. Utställningen pågår till den 7 april.

TORSDAG 7 MARS

Allsång, fika och underhållning

Plats: Wallinska gården, Enköping

Tid: 14.00

Vad: Curry Café bjuder in till levande musik med Kurt & Curry. Trivsam samvaro i fin miljö.

FREDAG 8 MARS

Boktuggarna

Plats: Enköpings bibliotek

Tid: 14.00–14.45

Vad: Bilderbokcirkel för småbarn och deras vuxna. Vi läser, sjunger och ramsar tillsammans. Plats bokas på 0171-625 510 eller biblioteket@enkoping.se

LÖRDAG 9 MARS

HQF fyller tio år

Plats: Fridegårdsgymnasiet, aulan, foajén & cafeét

Tid: 11.00–15.00

Vad: I år fyller föreningen HQF – Håbo Qvinnors Företagsnätverk – tio år och det firas med ett publikt och öppet evenemang för alla. Det blir en dag med mingel, fika och föreläsningar av Annika Kvist, författare till bland annat boken ”Hjärnsmart” och Magnus Hedberg, föreläsare, utbildare och programledare i ”Lyxfällan”. Evenemanget är kostnadsfritt.

Night Music Party

Plats: Ice Bar, Enköping

Tid: 21.00–01.00

Vad: Var redo att dansa natten lång till mixen av musik som inkluderar allt från afrobeat och amapiano till dancehall, hip hop, r&b, och lite salsa & bachata för en ”perfekt avslutning”. Biljetter köpes på chilldanceclub.com

SÖNDAG 10 MARS

Visor på Wallinska

Plats: Wallinska gården. Enköping

Tid: 16.00

Vad: Sånger skrivna utifrån Evert Taubes noveller. Av och med Gunnar Törngren. Entré betalas på plats. Begränsat platsantal.

Korpens söndagspromenader

Plats: Torggatan 49, Enköping

Tid: 10.00–11.30

Vad: Promenader med tipsfrågor och bingo. Fika finns. Allmänheten välkomnas. Varje söndag till och med den 14 april.

Guiden visar ett urval av allt som händer i Enköping och Håbo, bland annat tack vare tips till redaktionen samt evenemangssidorna i respektive kommun. För biljetter och mer info om kostnader, kontakta respektive arrangör. Med reservation för eventuella ändringar.

Tipsa oss gärna! Enklast på guiden@enahabo.se

Powered by Labrador CMS