Pop- och schlagerartisten Linda Bengtzing intar Håbo Festkvällar på fredag.

Linda Bengtzing berättar om sina Bålstaminnen

Linda Bengtzing kommer att inta scenen under Håbo Festkvällar. Hon berättar nu om sin relation till Bålsta.

Publicerad Senast uppdaterad

– Jag älskar att resa runt i sommar-Sverige och ser fram emot spelningen på Håbo Festkvällar, säger Linda Bengtzing, en av de artister som uppträder under Håbo Festkvällar på fredag.

Jag drack min första krogalkohol på stället som låg i typ en barack ute vid macken.

Linda Bengtzing, Bålstaaktuell artist

 Linda är en folkkär artist, programledare och konstnär. Mest känd är hon för sina flera medverkanden i melodifestivalen med låtar som "Alla flickor", "Jag ljuger så bra" och "Hur svårt kan det va".

– Jag har tidigare uppträtt i Bålsta  och det ska bli så roligt att återvända med tanke på att min första chef var den som visade mig Bålsta för sisådär 25 år sedan. Jag drack min första krogalkohol på stället som låg i typ en barack ute vid macken mot motorvägen, minns inte namnet på det, men kul minne! säger Linda och skrattar.

Vad kan vi förvänta oss av dig på fredag?

Mer om Linda Bengtzing

Född 13 mars 1974 i Gullspång

Jobbade åtta år på Wallmans som showartist och servitris

Blev ett välkänt ansikte efter hon medverkade i tv-serien Fame Factory 2005

Har sjungit åtta tävlingsbidrag i Melodifestivalen

Har gjort musikal, skrivit barnbok och varit programledare för en mängd olika tv-program

Energin är hennes signum
Källa: unitedstage.se

 – Jag kommer att göra en lite ovanlig kombo här. Jag har med en gitarrist för lite närmare livegig och avslutar med originalversioner av mina låtar där allt låter som man förväntar sig. Som mello, med andra ord! Det blir inget direkt nytt material, men det blir förstås nytt för de som aldrig sett mig live!

 Hur har din sommar varit, har du jobbat mycket?

 – Sommaren och ”julhösten” är den mest hektiska tiden för oss artister! När jag inte jobbar så älskar jag som sagt att resa runt i sommar-Sverige! 

 När du mellan jobben lyckas få in lite ledig tid, vad tycker du då om att göra på sommaren?

 – Eftersom jag jobbar en hel del så varvar jag lediga dagar med familjen som följer med och när jag reser och jobbar. Är jag ledig lite längre så är det viktigt för mig att få sol. Är Sverige snål med solen så åker jag dit den finns! Jag dör utan värme!

 Vad har du på gång framöver?

 – Jag har massa roligt på gång, bland annat en stor turné med Magnus Carlsson i höst som sen fortsätter 2024. Jag har även flera tv-program inspelade som kommer i höst. Därtill så har jag också ny musik på gång som snart ska släppas. Och sedan är Mello en öppen dörr som aldrig stängs! Ja, som sagt, vila vet jag inte hur man gör!

 

Powered by Labrador CMS