Glasstruck. Pernilla Eriksson äger och driver Harrys Glass tillsammans med sin man Jocke Göransson. Parets hund Harry inspirerade till foodtruckens namn.

Det blir en glassig sommar i Enköping och Håbo

Det finns få saker och smaker som är mer förknippade med sommar än glass. Här tipsar vi om dessa godsaker i stora lass – bland andra den rosa foodtrucken Harrys Glass i Enköping.

Publicerad Senast uppdaterad

Den rosa retro-foodtrucken som ägs och drivs av Pernilla Eriksson och Jocke Göransson slog för första gången upp luckan i Blå Trädgård för några veckor sedan och lockar nu skaror av glassugna.

– Jag trodde inte i mina vildaste fantasier att det skulle bli sådant enormt gensvar! Jag är så glad, säger Pernilla Eriksson och ler stort.

Det fina vädret i början av säsongen har garanterat bidragit till det stora antalet besökare till foodtrucken, men det är uppenbart att det har funnits ett behov, en längtan bland folk efter ett mysigt glasshak.

– Vi har fått så fin feedback där man uttryckt att det är kul när det händer något nytt, och att det händer just i den här delen av stan.

Kommunen tilldelade paret en plats för foodtrucken nära ån och bron över till Munksundsskolan.

– Platsen är så fin med möjlighet till skugga bland de grönskande träden. Kommunen har också bidragit med några bänkar och bord och vi har så klart ställt ut ytterligare trädgårdsmöbler för våra besökare.

Harrys Glass har öppet alla dagar i veckan mellan 11 och 20. Oftast är Pernilla Eriksson på plats men ibland även hennes man.

– Vi säljer både grädd-, sorbet- och vegansk glass från Rättviks Glass, som enligt min smak är den godaste svenska glassen.

Glassigt gott i Enköping och Håbo

Det finns väl knappt något som hör sommaren till mer än glass? Vi listar några av många ställen i våra kommuner där du kan äta krämig och läskande glass i sommar.

Håbo

Smultronstället 

Var: Smultronstället 1

Sjökrogen Skokloster 

Var: Skoklostervägen 47 

Skokloster Kafferosteri och Café 

Var: Skoklostervägen 96

White cockatoo coffé roastery 

Var: Mjödvägen 6 

Kafé Lilly 

Var: Kalmarvägen 3 

Enköping

Torggrillen 

Var: Torggatan 24

Mel’s Glassbar & Café 

Var: Åkerbygatan 4

Bredsands Camping 

Var: Bredsandsvägen

Glassboden i Hamnmagasinen 

Var: Hamngatan

Skuggans Café 

Var: Långtoravägen 11 

Sammanställning: Oskar Neumann

Och hennes kunder verkar hålla med, för efter att ha haft öppet i knappt en vecka så tog glassen helt slut.

– Det var galet – jag hade så mycket folk som kom, en del till och med varje dag, vilket är så roligt. Men det ledde till att glassen tog slut och vi tvingades åka till Rättvik med frysen i bilen och köpa mer glass, säger hon och skrattar.

Det var för ungefär ett år sedan som Pernilla och hennes man börja prata om och planera för en foodtruck.

– Jag genomgick en tid av förändring i mitt liv, slutade mitt ordinarie jobb och började planera för detta. 

Nu finns en rad olika smaker att välja mellan hos Harrys Glass. Glassen serveras med olika tillval av strössel och toppings.

– Vi känner oss fram vad gäller sortimentet. Till glassen serverar vi även kaffe, läsk och vatten och kommer att står här till och med den 15 augusti. Vi hoppas på en härlig sommar för alla och att vi ses här nere i Blå Trädgård.

Powered by Labrador CMS