Lyfter ungdomsidrotten. Galan arrangeras av Ena Håbo-Tidningen i samarbete med Eventogether AB. På bild Jonas Edberg och Magdalena Wennertorp Strand.
Lyfter ungdomsidrotten. Galan arrangeras av Ena Håbo-Tidningen i samarbete med Eventogether AB. På bild Jonas Edberg och Magdalena Wennertorp Strand.

Premiär i Enköping för Ungdomsidrottsgala – hyllar unga hjältar: ”Känns stort och roligt”

Den 18 mars 2024 hålls den första Ungdomsidrottsgalan i Enköping. ”Det kommer att bli en riktig festlig kväll för att manifestera den viktiga samhällsrörelsen – ungdomsidrotten”, säger Ena Håbo-Tidningens chefredaktör Jonas Edberg.

Publicerad Senast uppdaterad

Som arrangör av galan står Ena Håbo-Tidningen som numer ägs av Västerås Tidning.

– Vi har gjort ungdomsidrottsgalor i Västerås sedan 2019 och ser verkligen fram emot att genomföra den i Enköping och lyfta kommunens många hjältar, säger Jonas Edberg.

Galans priser

Årets ungdomslag

Årets ungdom – tjej

Årets ungdom – kille

Årets ungdomsledare/tränare

Årets parapris (lag/individuellt)

Årets ungdomsförening

Årets unga ledare

Årets unga domare

Årets guldstjärna

Ungdomsidrottsgalans hederspris

Galan kommer att äga rum på Kompassen i Enköping med plats för runt 150 gäster.

– Känslan ska vara som den stora idrottsgalan men i mindre format, säger han.

Som samarbetspartner till lokaltidningen står Magdalena Wennertorp Strand. Hon driver företaget Eventogether AB och arrangerar bland annat Enköpingsmässan.

– Det här känns väldigt stort och roligt för Enköping! Vi har ett fantastiskt föreningsliv som förtjänar en kväll att träffas, lyftas och prisas i bästa gala-anda!

Galan kommer att hållas från klockan 17 till 21 och det kommer att bjudas på mat, underhållning och så klart – prisutdelning.

– Det ska bli fantastiskt att få se alla kämpar uppklädda och kanske lite pirriga inför prisutdelningen. Det blir en kväll att minnas! säger Magdalena Wennertorp Strand.

Alla tre finalnominerade i respektive kategori kommer att bjudas in och ett begränsat antal biljetter kommer att kunna köpas.

– Runt jul kan man gå in på tidningens hemsida www.enahabo.se, och nominera i de olika kategorierna. Sedan kommer en jury att välja ut de tre finalnominerade i varje kategori, berättar Jonas Edberg.

Sammanlagt kommer tio priser att delas ut och det handlar inte alltid om vem som presterar bäst.

– Vi lyfter inte bara de största talangerna utan även viktiga värderingar så som att vara en god förebild och kamrat, säger han.

Arrangörer och samarbetspartners har nu fullt upp med att förbereda inför galan och hoppas att Enköpings företag vill vara med och stötta ungdomarna genom att sponsra eventet.

Fotnot: I artikeln i den tryckta tidningen skrev det att galan arrangeras den 19 mars. Galan är dock tidigarelagd till den 18 mars.

Powered by Labrador CMS