Stormatcher i sommar. ”Det är jättekul både för ESK och hela kommunen att vi lyckats få hit två så stora matcher”, säger Pelle Johansson, sportchef för Enköping SK.

Två stormatcher till Enköping i sommar: ”Värdefullt”

ESK har ännu i år inte spelat på hemmaplanens gräs på Enavallen, men nu väntar två stormatcher på arenan: AIK mot norska Viking Stavanger och Sirius–Djurgården.
– Det är jättekul både för ESK och hela kommunen att vi lyckats få hit två så stora matcher, säger Pelle Johansson, sportchef för Enköping SK FK.

Publicerad

Gräset på Enavallen, som sköts av kommunen, har tyvärr varit i för dåligt skick och det har inneburit att ESK herr, dam och EIS ännu inte fått spela på hemmaarenan.

Nu väntar två stormatcher där AIK–Viking Stavanger går först ut midsommarsöndagen den 23 juni klockan 14, följt av Sirius–Djurgården fredagen därpå den 28 juni klockan 18. Planen ska vara redo och tipptopp till dess.

Sätter Enköping på kartan

– Att ett av Norges topplag kommer hit, bor på Arlanda och tar en sväng till lilla Enköping, Enavallen, för en match, det är häftigt! Vi hoppas många kommer på söndagen för att titta. Är ju kul att kunna göra något annat än det man brukar, så här söndagen efter midsommar, säger sportchefen.

Biljetter till de båda matcherna kommer att kunna köpas på plats i luckan på Enavallen till ett pris av 100 kronor, och man kan också som privatpersoner och företag kontakta ESK om biljetter eller om man villl synas tillsammans med matchen.

– Vi jagar konstant matcher hit till Enköping, delvis för att vi vill ha spelare hit och då är det värdefullt att få visa upp staden och förutsättningarna här. Dels är det verkligen också fint och positivt för hela staden och kommunen att få stå som värd för olika sportarrangemang. Det händer något här och sätter även Enköping på kartan i olika sammanhang.

Gratis för barn upp till 15 år

Barn upp till 15 år kommer att gå in gratis på matcherna och Pelle Johansson hoppas att hela familjer passar på att umgås och kommer för att titta.

– På fredagen när Sirius och Djurgården möts så förväntar vi oss mycket folk. Man kanske tar en sväng ned på Hamnmagasinen och äter gott innan man kommer hit för att se de två stora lagen mötas.

ESK Fotboll har haft en fantastisk säsongsstart och leder fotbollstvåan som obesegrat lag efter tio omgångar och åtta segrar.

– Vi har matcher hela juni ut och avslutar säsongen på Gotland den 29 juni. Därefter blir det några veckors välförtjänt uppehåll innan vi drar igång igen den 3 augusti.

Powered by Labrador CMS