Några olika prova-på aktiviteter från Belongs tidigare events.

Belong för människor samman genom olika aktiviteter

Den 2 april hålls Belongs tredje event mitt i Bålsta Centrum. Initiativtagare är legendariska fotbollsmålvakten och Bålstabon Hedvig Lindahl.
– Belong erbjuder mötesplatser för alla och har som syfte att inspirera och föra människor samman genom olika lokala aktiviteter.

Publicerad Senast uppdaterad

Hedvig Lindahl är den målvakt i Sverige som genomfört flest landskamper med sina 189 stycken, och hon vet vikten av att känna gemenskap och tillhörighet.
– Många människor känner sig ensamma och då kan aktiviteter föra människor samman. Vi drog igång Belong i syftet att hjälpa alla, oavsett ålder, kön, social eller kulturell bakgrund. Tanken är att vi ska prata med varandra, istället för om varandra.

Nytt event den 2 april i centrum

Belong ämnar att se alla människor och sammanföra människor med andra privatpersoner, ideella organisationer, civilsamhället och företag.
– Det är nu tredje pop-up eventet vi gör. Till det första kom runt 100 personer, och till det andra runt 300. Vi hoppas så klart att ännu fler hittar till oss den 2 april i Bålsta centrum, uppför rulltrapporna på andra våningen, säger Hedvig Lindahl.

"Många sitter inne på ovärderlig kunskap"

Belong samlar olika föreningar, inte bara inom sport, utan även andra som inom litteratur, musik, fingerboard, gaming och pyssel.
– Första eventet hade vi i Fridegårds sporthall med stort fokus på fotboll. Nu blir det en hel del annat. Vi vill visa och lyfta många små, fantastiska föreningar och privatpersoner som sitter inne på en massa ovärderlig kunskap.

Hedvig Lindahl.

Vem som helst kan komma och bidra med sina kunskaper och engagemang.
– Är du en pensionerad träslöjdslärare, eller kanske violinist, eller en mekaniker som mekar gokart – kom! Alla är välkomna och behövda.

Prova-på aktiviteter och samarbetsövningar

Eventet äger rum tisdagen den 2 april mellan klockan 15 till 18.45 och det kommer denna gång bland annat att finnas prova-på aktiviteter inom dans, bakning, schack, sminkning, konst och pyssel.
– Nytt för denna gång är att vi kommer att ha samarbetsövningar och upplevelser för att blanda upp besökare. Det händer så mycket fantastiskt i möten mellan människor som inte annars skulle ha pratat med varandra.
Belong har annonserat ut om sitt evenemang på FB i olika grupper för att få fler människor att komma.
– Kom och titta, prata, prova på och känn tillhörighet. Belong betyder just att tillhöra och när du väl gör det hoppas vi att du ska Be long – vara kvar länge, säger hon och ler och fortsätter:
– Belong ämnar vara ett samarbete mellan alla aktörer i samhället, vi vill att Belong ska vara vår gemensamma startpunkt och mötesplats.

Våga och prova ta nya steg i livet

Föreningen drivs ideellt och i starten har den samarbetat med Ung Håbo, som enligt grundaren varit avgörande för att kunna genomföra de första eventen.
– I kommunen finns fantastiska föreningar, personer och företag som gör så mycket gott. Belong vill vara en positiv kraft som står upp när det finns krafter som försöker dra oss isär. Tanken med föreningen är enligt Hedvig Lindahl att få människor i alla åldrar att våga och prova ta nya steg i sina liv, möta nya människor och lära sig av varandra. Belong har så småningom även som mål att ha ett eget aktivitetshus.
– Vi behöver ett Belong hus – en fast plats. Vi vill kunna vara allas ställe, allas startpunkt i arbetet att råda bot på ensamhet och utanförskap.

Powered by Labrador CMS