Årets finalsiter till Årets företagare 2024: från vänster Mattias Modin, Inger Allstedt och vinnaren Erica Wärmé Eklund.

Flitig finalist får förstapris

Företagarna Håbo meddelande i onsdags vinnaren av Årets Företagare 2024 på kommunens företagarfrukost.
– Vi är stolta att tilldela Erica Wärmé Ekblom, Evolve Redovisning, priset som Årets Företagare 2024 i Håbo , säger Malin Bergman Solming, ordförande i Företagarna i Håbo.

Publicerad Senast uppdaterad

Årets vinnare är byråchef och auktoriserad redovisningskonsult på Evolve Redovisning AB i Bålsta.
– Bara att ha blivit nominerad är en vinst i sig. Det här känns fantastiskt roligt, sa Erica Wärmé Ekblom.

Med utmärkelsen Årets Företagare så uppmärksammar Företagarna, Sveriges största närverk för företagare, innovativa företagare som prisas för engagemang och entreprenörskap som driver och utvecklar verksamheter på ett både lönsamt och hållbart sätt och som även bidrar till samhällsutveckling.

"Stort lokalt engagemang"

Erica Wärmé Ekblom var en av tre finalister med motiveringen:

”Erica är en driven, engagerande och modig arbetsgivare med ett stort lokalt engagemang, som är en fantastisk förebild för att fler tjejer ska våga starta egna företag. Hon har genom att utmana det traditionella utvecklat en klassisk redovisningsbyrå till att arbeta mer med kunders affärsutveckling.”

”Bidrar till besöksnäringen”

Inger Allstedt som äger och driver Sjökrogen i Skokloster var också finalist:

”Inger har genom en härlig resa via Sjökrogen utvecklat en verksamhet som starkt bidrar till en levande Skoklosterhalvö! På ett fantastiskt sätt förvaltar och förstärker hon det kulturvärde som finns i Stenhuset och sakta men säkert bygger upp det till att bli två platser ute på Skoklosterhalvön som bidrar till besöksnäringen”, lyder juryns motivering.

 ”Ser till kundernas behov”

Den tredje finalisten var Mattias Modin, vd på Modinexpo. Motiveringen till hans nominering var:

”Modinexpo är ett företag i framkant som alltid ser till kundernas behov. De levererar stilsäkert och proffsigt och är snabba att ställa om när det krävs. De har sin produktion i Bålsta men kunderna finns över hela landet och i andra delar av världen. Det är extra roligt när ett ungt bolag gjort en fin tillväxtkurva, det har Modinexpo verkligen gjort.

Gör upp om den nationella titeln

Årets Företagare delas ut både lokalt, regionalt och på nationell nivå. Totalt 21 regionfinalister gör slutligen upp om den nationella titeln och vinnaren utses av en jury med framgångsrika företagare och företagsledare.
Håbos vinnare Erica Wärmé Ekblom kommer nu att gå vidare till den regionala finalen som hålls i Uppsala. 

Powered by Labrador CMS