Publikhav under Håbo Festdag 2022.

"I år blir det ännu större och bättre"

Årets fest i Håbo stundar och kommer att ha ett utökat område runt Bålsta centrum.
– Håbo Festdag är verkligen en fest för alla! Här finns något för alla åldrar, tycken och smaker och i år blir det ännu större, säger Birgitta Persson, projektledare och kultursamordnare på Håbo kommun.

Publicerad

Håbo Festdag är kommunens stora folkfest och familjedag. Den äger rum lördagen den 26 augusti mellan klockan10 och 16, med gratis inträde. Naturligtvis kommer dagen liksom tidigare år med två festkvällar: den 25 och 26 augusti.

– Håbo Festkvällar startar fredagen den 25 augusti klockan 17 med ett digert program med underhållning, tävlingar, coverband, artister och dj. Festkvällarna är ett trevligt tillfälle för alla som fyllt 18 att äta middag och umgås tillsammans till skön musik och underhållning, säger Birgitta Persson.

Mellovinnare

Liknande upplägg gäller även för lördagens festkväll. 

Dagsaktiviteterna under lördagen börjar klockan 10 med barnloppet Godisjoggen. Sedan är det dags för invigning med tal av kommunstyrelsens ordförande Catherine Öhrqvist och kommundirektör Teresa Zetterblad. En lokal kändis och stolthet dyker också upp – Peter Boström, och Kulturskolan står för musiken på scen.

– Peter har vunnit Mello två gånger med sina bidrag och vi är stolta att få presentera honom närmare. Därefter kommer man bland annat att kunna ta del av olika musik och teater, prova på en mängd olika aktiviteter samt besöka den stora marknaden, säger Birgitta.

Stövelkastning

Nytt för i år är aktivitetsområdet i Gröna dalen. Området fylls med Aktiviteter Stockholms åtta olika prova-på-stationer med bland annat landhinderbana, slå en mullvad (Whack a mole) och hoppborg.

– Det är ett perfekt sätt att prova något nytt eller kanske utmana dig själv eller en kompis! Vi kommer även ha en tävling med den ”finska nationalsporten”, stövelkastning. Här finns även mat och dryck att köpa.

Dagen är fullspäckad av händelser, uppträdanden, aktiviteter, god mat och dryck - lokal som global, och en massa olika knallar på marknaden.

– Vi har redan 105 anmälningar av knallar vilket talar för en större marknad i år. Men allt är faktiskt större i år och vi har medvetet delat upp områdena efter ålder och intressen hos våra besökare. Det kommer att ge ett bättre flöde under festligheterna.

I centrumparken finns lokala föreningar som presenterar och visar upp sig. I kommunparken finns förvaltningar i kommunen och i fordonsparken vid kommunhuset håller räddningstjänsten till samt polis och arbetsfordon från Håbo kommun.

– Under de två festkvällarna dyker artister upp på scen som Linda Bengtzing, Paulo Mendonca, Kuselofte och Sofie Svensson & Dom Där. DJ Kristina Gern spelar också båda kvällarna.Vi hoppas nu verkligen på bra väder och att både nya som gamla invånare och besökare kommer och tar del av vår festdag. Varmt välkomna alla! säger Birgitta.

Powered by Labrador CMS