Bålstatjejerna som spelar i årets TV-pucken. Överst från vänster: Filippa Fernström, Alice Nilson, Evelina Sundell och Amalia Ojanne. Nedre från vänster: Ellinor Björk, Wilma Sylwan och Ebba Fall.

Sju Bålstatjejer med i årets TV-pucken: ”Spännande och roligt” 

Då är det återigen dags för den populära TV-pucken och i årets upplaga har Bålsta HC hela sju av sina tjejer representerade i Upplands trupp. –Våra chanser är goda i år. Vi är alla väldigt taggade och börjar få till ett riktigt bra spel i laget, säger Wilma Sylwan.

Publicerad Senast uppdaterad

Årets deltagare i TV-pucken måste vara födda -08 eller -09, det vill säga 14 eller 15 år. Några av spelarna i år från Bålsta HC, har tidigare deltagit i turneringen.

– Jag är född 2008 och blev uttagen förra året att spela i TV-pucken. Det var en häftig upplevelse – många kom och hejade på oss och det var jättekul! Förra året spelade jag back men i år tror jag att jag kommer att spela forward, säger Wilma Sylwan.

I år har ungdomar födda -09 tillkommit och Ellinor Björk är en av dem.

Mer om TV-pucken

• Är en svensk ishockeyturning för distriktsförbundsslag på ungdomssidan

• Spelades för första gången 1959

• Spelas idag av pojkar och flickor, 14-15 år

• Alla distrikt i Sverige deltar, varav några gått ihop

• Tidigare spelade tjejerna en egen turnering som hette Stålbucklan. Detta ändrades 2019 då både killar och tjejer spelade TV-pucken

• Upplands tjejer vann Stålbucklan 2015

• Uppland har aldrig vunnit TV-pucken men 1998 tog pojkarna en andraplats i finalen

Källa: swehockey.se/tv-pucken/ och Wikipedia

– Det blir första gången för mig och det känns både spännande och roligt! De flesta av oss från Bålsta HC har spelat ihop i många år och det känns kul att få göra det här tillsammans, säger backen.

Satsar på slutspel

Upplandstruppen med de sju Bålstaspelarna tränar nu intensivt och spelar ihop sig. Den 15Är en svensk ishockeyturning för distriktsförbundsslag på ungdomssidanSpelades för första gången 1959Spelas idag av pojkar och flickor, 14-15 årAlla distrikt i Sverige deltar, varav några gått ihopTidigare spelade tjejerna en egen turnering som hette Stålbucklan. Detta ändrades 2019 då både killar och tjejer spelade TV-puckenUpplands tjejer vann Stålbucklan 2015Uppland har aldrig vunnit TV-pucken men 1998 tog pojkarna en andraplats i finalenKälla: swehockey.se/tv-pucken/ och Wikipedia till 17 september åker de till Östersund för kvalspel och chanserna att gå vidare till slutspel är goda, enligt tidigare tränaren Johan Björk.

– TV-pucken betyder mycket här och nu för våra ungdomar. Jag var en av deras tränare fram till förra året och tjejerna är starka så vi tror och hoppas på slutspel, säger han.

Som det ser ut nu så kommer Upplands-laget för tjejerna att ha 17 utespelare och två eller tre målvakter. Många av de sju tjejerna från Bålstaklubben har spelat tillsammans ända sedan knattestadiet.I kvalet i Östersund kommer fem matcher att spelas och de två främsta lagen går vidare till slutspel. Om Uppland lyckas bli ett av dem så beger sig truppen till Gävle den första helgen i november.– Vi är alla här för att kämpa och vinna, så självklart satsar vi på slutspel, säger Wilma Sylwan.

Powered by Labrador CMS