Bengt Egnesund, vd och koncernägare på Aros Auto, meddelar att man blivit Avis licensee och utökar verksamheten med biluthyrning.
Bengt Egnesund, vd och koncernägare på Aros Auto, meddelar att man blivit Avis licensee och utökar verksamheten med biluthyrning.

Aros Auto utökar med biluthyrning

Aros Auto har startat ett nytt hyrbilsbolag: Aros Hyrbilar AB. Från och med den 1 september är bilåterförsäljaren Avis licenstagare i Västerås, Enköping, Eskilstuna, Katrineholm, Köping och Arboga.
– Känns jättekul – nu har vi verkligen allt samlat under ett och samma tak, säger Bengt Egnesund, vd och koncernägare.

Publicerad Senast uppdaterad

Aros Auto gick i veckan ut med nyheten i ett pressmeddelande där man berättade att man initialt kommer att ha runt 350 hyrbilar, med målet att under 2024 ha ökat till runt 500 bilar till uthyrning.

– Det gör att vi blir en av Sveriges absolut största Avis licenstagare, säger Bengt Egnesund.

”Utmanande tider”

Aros Auto har en längre tid varit intresserade av att kunna erbjuda hyrbilar.

– Det är något vi en längre tid har tittat på vi vill ju vara så kompletta det bara går och när möjligheten dök upp så nappade vi direkt. Det känns fantastiskt roligt.

Aros Auto är auktoriserade för Kia och Maxus i Västerås och Enköping och kommer att erbjuda hyrbilar av en rad blandade märken. 

Aros Auto är en av Sveriges äldsta Kia-återförsäljare. Utöver Kia och Maxus så har både Aros Auto i Västerås och Enköping även märkesverkstad för Saab.

– Det är utmanande tider just nu, för vår bransch likasom många andra. Det är trögare än vanligt men det rullar ändå på för oss, säger Bengt Egnesund.

Powered by Labrador CMS