Svårt. Enköpings kommun anordnar föräldrautbildningar.
Svårt. Enköpings kommun anordnar föräldrautbildningar.

Bildning för dig med bråkiga barn

Som förälder kan det vara svårt att hantera bråk och Enköpings kommun erbjuder därför kurser i ämnet

Publicerad Senast uppdaterad

Föräldra­utbildningar i Enköping

Enköpings kommun erbjuder flera olika utbildningar:

Cope barn vänder sig till förälder med barn mellan 3–12 år.

Cope ungdom vänder sig till förälder med barn mellan 13–18 år. 

Utbildningen "Barn i föräldrars fokus" gäller hur barn påverkas efter föräldrars separation och hur man som förälder kan stötta sitt barn. Den riktar sig till föräldrar med barn i åldrarna 8–12 år.

Blomstra föräldrastöd är för förälder med barn i åldern 06 år, där målet är att att förbättra bandet mellan förälder och barn.

Mer information finns på enkoping.se eller genom att ringa 0171-62 50 00.

Gör inte ditt barn som du säger och du kan ibland bli väldigt arg? Är det vanligt med syskonbråk eller skriker de och bråkar för att få sin vilja igenom? Det är exempel på frågor som berörs i Enköpings kommuns föräldrautbildningar.

Att vara förälder är fantastiskt och glädjande. Det finns ändå tillfällen då en förälder kan känna ett behov av stöd och ny inspiration i sin föräldraroll. Det kan vara svårt som förälder att veta hur man ska hantera alla situationer eller bråk och konflikter som kan uppstå.

Anpassas efter ålder

Föräldrautbildningarna är anpassade utifrån barnets ålder och de utmaningar man ställs inför. Det kostar ingenting att vara med på kommunens föräldrautbildningar. På vissa av föräldrautbildningarna erbjuds barnvakt medan föräldrarna går utbildningen.

Målet med utbildningarna kan till exempel vara att stärka sitt självförtroende, att utveckla sin roll som förälder och känna att man är en tillräckligt bra förälder. Vidare ger utbildningen möjlighet att utbyta erfarenheter med andra föräldrar samt att utveckla praktiska och konkreta redskap och strategier i sitt föräldraskap.

Några av utbildningarna bygger på föräldraskapsstödprogrammet Cope. Cope är ett kanadensiskt system som i Sverige förvaltas av region Skåne. Cope uppges erbjuda en strategi för att som förälder behålla lugnet och inte låta sig provoceras.

Powered by Labrador CMS