På torget. Carina Weir, vd på Enköpings Hyresbostäder, EHB.
På torget. Carina Weir, vd på Enköpings Hyresbostäder, EHB.

EHB flyttar kontoret till Lillsidan

EHB fortsätter att satsa på Västerledstorg och flyttar all sin kontorsverksamhet till torget

Publicerad Senast uppdaterad
Direktör. Carina Weir, Enköpings Hyresbostäder, EHB.
Direktör. Carina Weir, Enköpings Hyresbostäder, EHB.

Västerledstorg i området Lillsidan i Enköping har länge upplevts som otryggt. Det kommunala bostadsbolaget Enköpings Hyresbostäder, EHB, köpte fastigheten 2017 och påbörjade ett arbete för att göra torget trevligare att vistas på. Det byggdes bland annat sittplatser och lekytor.

När Ica-butiken på torget stängde tidigare i år bidrog det knappast till attraktiviteten. Kvar finns en fritidsgård, en frisör och en liten butik med mat från Mellanöstern. Nu kommer EHB själva att flytta in i de tomma lokaler som Ica lämnat efter sig.

– Vi kommer att flytta alla våra kontor hit, säger Carina Weir, vd på EHB.

EHB har i dag tre kontor, varav ett i Enköpings centrum. Nu ska allt flytta till Västerledstorg. En del av Icas gamla lokaler ska också bli en "gemensamhetsyta". Den ska även andra kunna använda för olika sorters möten, exempelvis föreningar.

Hela Lillsidan omvandlas

Västerledstorg ligger i stadsdelen Lillsidan. Stadsdelen är under omfattande omvandling och det tidigare industriområdet kommer att fyllas med ytterligare 900 bostäder, handel, förskola och omvårdnadsboende.
Källa: EHB

– Då blir det verksamhet här inte bara på dagtid, säger Carina Weir.

Västerledstorg byggdes på sent 1960-tal, 1966–1967. När Ena Håbo-Tidningen är på plats håller snickare från Nordikon på att riva den gamla inredningen i lokalerna. Snickaren Nicklas Lennartsson visar att en gammal blommig tapet, kanske från 1970-talet, tittar fram på väggen.

Det ska göras en upphandling för arbetet med renovering och anpassning av lokalerna. Om allt går som det ska kan EHB flytta in i slutet av 2024 eller i början av 2025.

– Det är en satsning som behövs för området, säger Carina Weir.

De lokaler som EHB lämnar efter sig vid flytten ska hyras ut och det beräknas också ge vissa intäkter ekonomiskt. Men det viktigaste är att göra Västerledstorg mer attraktivt.

– Det var syftet när vi förvärvade fastigheten, säger Carina Weir.

Powered by Labrador CMS