Erik Thorsén (till höger) och Elliot Borbas visar barn på fritis på Bergvretenskolan hur man spelar base- och softboll.

Eriks sommarjobb – lär unga om softboll: ”Vi har haft kul tillsammans”

När Erik Thorsén, 17 år, inte fick något sommarjobb tog han saken i egna händer. Nu har han jobbat tre veckor på fritids runtom i Enköpings kommun och erbjudit barn softbollträning.

Publicerad Senast uppdaterad

Erik Thorsén har varit med i Enköpings Base- och Softbollklubb i många år. Efter en skada så tränar han inte själv längre men hjälper i stället till som tränare och domare på matcher.

– Jag ville verkligen ha ett sommarjobb och när jag inte lyckades landad något så insåg jag att jag själv måste komma på en lösning.

”Roligt att introducera sporten för barn”

Hans syster är med i ett utskott i förbundet. Hon tipsade sin bror om att förbundet hade lite pengar kvar att använda i skolorna.

– Jag kontaktade förbundet, mejlade över mina idéer och de nappade.

Nu har Erik Thorsén varit runt på fem olika fritids på skolor i Enköping och har precis jobbat sin sista av tre veckor med att erbjuda barnen prova-på base- och softbollsträning.

– Det har varit jättekul att introducera sporten för barn i åldrarna 6 till 12. De har själva fått välja om de vill delta och grupperna har varit lite olika stora. Men vi har haft roligt tillsammans och några barn har sagt att de vill börja träna med klubben. Det är kul att fler upptäcker sporten!

Jobbat på flera fritids i kommunen

Den unge softbolltränaren har jobbat fem dagar i veckan - två timmar på förmiddagen och två timmar på eftermiddagen. Till hjälp har han haft några juniorer från klubben och de har tillsammans jobbat med barn på skolorna Bergvreten, Korsängen, Munksundet, Enögla och Romberga.

Träningarna har ägt rum på de ytor som finns på skolorna och de har ägt rum på allt från grusplan, fotbollsplan och Fanna IP. 

– Projektet gav barnen en rolig aktivitet på fritids, mig ett sommarjobb och klubben chans till nya medlemmar. Softboll är en fantastiskt sport men samtidigt lite svår med en massa regler man måste lära sig. 

Powered by Labrador CMS