Sparbanken i Enköping initierade en vuxenvandring på valborg i samarbete med några lokala föreningar och polisen.

"Ett sätt att ge tillbaka till samhället och ungdomarna"

Sparbanken i Enköping vuxenvandrar tillsammans med lokala föreningar i Enköping.
– Det är ett sätt för oss att ge tillbaka till samhället och till ungdomarna vi brinner för, säger Lisa Alvemark på Sparbanken.

Publicerad

På valborg samlades runt 30 personer från Sparbanken i Enköping och deras samarbetspartners från det lokala föreningslivet för att vuxenvandra.
– Vi var en grupp från banken tillsammans med deltagare från bland annat Enköpings Rugbyklubb, Fjärdhundra Sportklubb, Enköpings Sportklubb fotboll, två fältare samt Richard Hedström och två andra från polisen.

Positiva ungdomar

Lisa Alvemark på Sparbanken förbereder vuxenvandringen på valborg.

Gruppen delades in i två pass, mellan klockan 19-22 samt klockan 22-01. Innan vandringen startade gick polisen igenom vad deltagarna skulle tänka på, vad de får och inte får göra samt aktuella platser att besöka.
– Kvällen i sin helhet var ganska lugn, det var lite mer att stå i under det senare passet men jag vill belysa att vi träffade många trevliga och glada ungdomar som var positiva till att möta oss därute. Det känns som det var en fin och värdefull gärning och nu ser vi fram emot att vuxenvandra på nytt på skolavslutningen den 12 juni säger Lisa Alvemark.

Värdefull vandring - "Behövs fler vuxna ute"

Polisen i Enköping är glada över samarbetet med Sparbanken och föreningarna.
– Vi har tidigare jobbat för vuxenvandring i samarbete med kommunen, men intresset var svalt då. Att Sparbanken engagerar sig och får hjälp av föreningar de sponsrar, betyder mycket, säger Richard Hedström, områdespolis i Enköping.
Det är värdefullt att Sparbanken nu kommer att vuxenvandra några gånger om året, men områdespolisen belyser samtidigt den generella vuxenfrånvaro som råder på helgerna.
– Vi poliser är alltid ute för att finnas till hands men vi behöver vara fler vuxna ute om kvällarna, och ungdomar uppskattar vuxnas närvaro, även om vuxna inte alltid tror det.

Hedersvärt initiativ

Richard Hedström, områdespolis, är glad över samarbetet och tacksam för fler vuxna ute om kvällarna, även om behovet fortsatt är stort.

Om alla vuxna med barn i åldrarna 12-17 skulle vara ute och vuxenvandra en kväll, en gång om året, så skulle det alltid finnas vuxna till hands, vilket vore ett drömscenario, konstaterar Richard Hedström.
Men ett steg i taget framåt, och Sparbankens initiativ är hedersvärt, menar han.
– Vi har ett fantastiskt fint och viktigt samarbete med Sparbanken , inte bara i och med vuxenvandringen, utan även i samarbetet att hjälpa sprida viktig samhällsinformation, som exempelvis om penningtvätt, bedrägerier och åldringsbrott.

 

Powered by Labrador CMS