Brottsförebyggare. Områdespolis Richard Hedstrom, familjebehandlare/socionom Anna Fredriksson, cope-utbildare Ann-Charlott Silén och trygghetsstrateg Emelie Boman.
Brottsförebyggare. Områdespolis Richard Hedstrom, familjebehandlare/socionom Anna Fredriksson, cope-utbildare Ann-Charlott Silén och trygghetsstrateg Emelie Boman.

Föräldrakontakt ska förebygga brott

Enköpings kommun och polisen har börjat med informationsträffar för vårdnadshavare som har eller precis fått en tonåring. Tanken är att förebygga brott och andra problem hos ungdomar.

Publicerad Senast uppdaterad

Det här är en främjande insats för att vårdnadshavare ska få fler verktyg att prata med sin tonåring om det som kan vara lite svårt.

Emelie Boman, trygghetsstrateg på Enköpings kommun

Enköpings kommun och polisen vill jobba mer preventivt med ungdoms- och trygghetsfrågor i kommunen. Varje höst kommer därför vårdnadshavare som har eller precis fått tonåring bjudas in till en öppen informationsträff. På våren kommer också vårdnadshavare till 15-åringar som ska ta körkort för moped och traktor bjudas in till en informationsträff.

– Det här är en främjande insats för att vårdnadshavare ska få fler verktyg att prata med sin tonåring om det som kan vara lite svårt. Vi vill stärka hela vårdnadshavargruppen för att våra ungdomar i Enköping ska få det så bra som möjligt, säger Emelie Boman, trygghetsstrateg på Enköpings kommun.

I våras hölls den första träffen om ungdomar och motorfordon.Den andra träffen hölls den 12 oktober och handlade om narkotika och gängkriminalitet. Den lockade ett 50-tal deltagare, vilket var över förväntan. Emelie Boman säger att mötet lockade föräldrar från väldigt olika samhällsgrupper.

– Går man dit finns det en oro och då är det rätt målgrupp eftersom syftet är att stötta. Vi kan aldrig vara säkra på att de som behöver det mest tar till sig informationen. Men min uppfattning är att det var rätt bra spridning, säger Emelie Boman.

Powered by Labrador CMS