Ny ägare. Olivia Fränneby tar över Kaffestugan i Härnevi och vill behålla den mysiga känslan.

Glädjebeskedet: Kaffestugan lever vidare i ny regi

I flera år har det fikats gott i Kaffestugan i Härnevi och många blev besvikna när det offentliggjordes att kaféet skulle läggas ned.
– Jag är så glad att så småningom få hälsa alla fikasugna välkomna hit igen, säger Olivia Fränneby.

Publicerad

Den tidigare ägaren Sophia Lindgren kontaktade själv Olivia Fränneby och hennes föräldrar som driver Skuggans Café i Långtora. 

– Vi är vänner med många i bygden och Sophia berättade för oss att hon av personliga skäl tvingas stänga och vi har nu spånat runt en tid om vad vi skulle kunna göra för och med kaféet. Jag går fortfarande i skolan men kommer att driva Kaffestugan under sommarsäsongen och få hjälp av mina föräldrar med bland annat allt administrativt.

Den förra ägaren flyttar nu ut det sista ur lokalen och den nya kaféägaren planerar för fullt hur hon på bästa sätt ska kunna nyttja det lilla men naggande goda utrymmet i den gamla byggnaden som utgör kaféet.

– Skuggans Café kommer formellt att äga Kaffestugan och jag ska driva den till det bästa av min förmåga. Vi hyr lokalen med start i mars och jag kommer då direkt att börja fixa och dona för att sätta min prägel på den.

Olivia Fränneby vill behålla den gamla mysiga känslan och utveckla den ännu mer.

Vi kommer att baka och tillaga allt på Skuggans Café. Det blir bakat och lagat från grunden, lokalt så långt det går och garanterat både gott och hemtrevligt!

– Jag vill fokusera på växter, småtavlor och annat mys inomhus, nästan som att komma hem till gammelmormor eller farmor. Jag planerar också skaffa en större glasmonter till allt vårt bak och mat – allt ska vara väl synlig för gästerna, säger hon.

Tanken är att erbjuda goda kak- och bakverk samt lättare kalla luncher såsom Skuggans egen räkmacka och lite olika fräscha sallader.

– Vi kommer att baka och tillaga allt på Skuggans Café i Långtora. Det blir bakat och lagat från grunden, lokalt så långt det går och garanterat både gott och hemtrevligt!

Olivia Fränneby, 19 år, tar studenten i vår. Hon är trots sin ringa ålder erfaren i branschen efter att ha jobbat med sina föräldrar i många år. Hon ser nu fram emot att själv driva det nygamla kaféet som hon funderar på att kalla ”Skuggans Kaffestuga”.

– Vi får se vad det blir för namn. Nu handlar det om att få klart kaféet så snart som möjligt så vi kan öppna så fort vädret tillåter.

Eftersom det enbart finns runt femton till tjugo sittplatser inomhus så är det viktigt att gästerna kan sitta i den natursköna trädgården i de charmiga paviljongerna.

– Det kommer att bli magiskt fint med alla snödroppar och påskliljor. Jag är så taggad på våren och att få hälsa besökare och fikagäster tillbaka till Kaffestugan.

Powered by Labrador CMS