”Känns jättekul”. Magdalena Wennertorp Strand är mässgeneral för Enköpingsmässan som i år kommer att dela ut utmärkelsen Årets Enköpingsbo.

Klart: nu får invånarna chansen att rösta fram ”Årets Enköpingsbo”

Nu står det klart att alla invånare i Enköpings kommun får chansen att nominera någon de känner till ”Årets Enköpingsbo”. Fem finalister, varav en utsedd vinnare, kommer att uppmärksammas på Enköpingsmässan 2024 i september.

Publicerad

De flesta känner garanterat någon som alltid finns till hands, får andra att må lite extra bra eller som har gjort en riktigt god gärning för någon annan eller samhället i stort.
Nu är det dags att uppmärksamma dem genom att skicka in nomineringar till utmärkelsen ”Årets Enköpingsbo”, vilket kan göras på Enköpingsmässans hemsida – enkopingsmassan.se.

Hylla Enköpingsbor som gör fantastiska sakler för andra

Enköpingsmässan är en av Enköpings kommuns viktigaste mötesplatser för såväl näringslivet som invånarna. Mässan syftar till att stärka Enköpings näringsliv och samtidigt uppvisa och presentera ett attraktivt Enköping att bo och verka i.

– Det är tredje året som mässan arrangeras i samarbete med flera av kommunens företag och verksamheter. Känns jättekul att vi i år får lyfta och hylla Enköpingsbor som gör en massa fantastiska saker för andra, ofta i det dolda! säger Magdalena Wennertorp Strand, mässgeneral.

Dags att nominera

Under Enköpingsmässan kommer Årets Enköpingsbo att uppmärksammas. Bild från förra årets mässa.

Man kan gå in på mässans hemsida och lämna förslag till nominerade av utmärkelsen fram till och med den 11 augusti.
En jury på fem medlemmar, bestående av Anders Thool, krögare, Papa Dee, artist, samt en representant från Enköpings kommun och Ena Håbo-Tidningen kommer tillsammans med mässgeneralen att utse en vinnare.

– Man kan nominera allt från en granne som alltid finns till hands, till vaktmästaren på skolan som alltid fixar och hjälper, till någon som utmärkt sig lite extra under året, fått andra att må bra, eller har gjort stordåd som ingen annan sett eller uppmärksammat, säger Magdalena Wennertorp Strand.

Ära och pris till vinnaren

Kriterierna är enkla: man får enbart nominera personer som är folkbokförda i Enköping och verkar för orten. Det finns ingen som helst åldersgräns för de nominerade.På Enköpingsmässan på lördagen 14 september klockan 12.00, kommer de fem finalisterna att presenteras med respektive nomineringar.

– Vinnaren får ett fint pris men framför allt äran. Det känns fint att få bidra och lyfta många av våra fantastiska invånare. Vi hoppas att detta kommer bli ett återkommande inslag på mässan framöver, säger Magdalena Wennertorp Strand.

Powered by Labrador CMS