Jubilarer. Stefan och Sofia Neovius.

OGR-karate Enköping firar 10 år

Enköpingsklubben OGR-karate har tränat tillsammans i tio år. Nu firar de med sina medlemmar.

Publicerad Senast uppdaterad

Karateklubben OGR grundades 2014 och har medlemmar i alla åldrar, allt från fem till sextiofem år. Den 11 maj hade de ett 10-årsjubileum öppet för allmänheten att delta i. Där fanns det stationer med anrika vapen att prova på, samt att de hade en uppvisning under eftermiddagen.  

"En plats där alla känner sig välkomna"

OGR karate fokuserar på konstformen och självförsvarsdelen i karate. Träningarna innehåller många olika moment, vilket möjliggör ett livslångt utförande.
Under de tio år som föreningen funnits har de byggt upp en gemenskap med sina 110 medlemmar.

– Målet har alltid varit att det ska vara en plats där alla känner sig välkomna, säger tränaren Sofia Neovius.

Ett annat mål som klubben satte upp under uppstarten var att hålla ett internationellt seminarium. 

— Varje år hålls det ett internationellt seminarium i Europa, vilket vi fick hålla när pandemin var över, och då ro in vårt mål i hamn, säger sensei Stefan Neovius.

Han är inte bara sensei i OGR utan också huvudtränaren inom stilen jundokan i Sverige. Ett mål han därför har är att sprida klubben utanför Enköping. 

Framtiden för klubben är fokuserad på vapenhantering eller kobudo som det också heter. Detta syntes på deras jubileum där det var flertalet stationer där man kunde prova olika typer av vapen, såklart under kontrollerade former. 

I höst åker fem medlemmar inklusive sensei Stefan Neovius till Okinawa i Japan för ett träningsläger, där OGR karates representanter har en del fokus på kobudo. Dit kommer folk från hela världen för att dela erfarenheter och träna tillsammans. 

Powered by Labrador CMS