Specsavers Enköping skänker glasögon till gäster på härbärget i Enköping. Från vänster: Evelina Valgeborg, Annelie Björnfot, Maja Lindqvist och Oskar Lindqvist.

Skänker glasögon till de som behöver

Under söndagen den 19 maj öppnade Specsavers Enköping upp sina dörrar för härbärgets gäster i Enköping att komma in och prova ut glasögon.
– Runt 20 gäster från härbärget kom under dagen, åt och fikade och fick nya glasögon, säger Evelina Valgeborg, butikschef.

Publicerad

Specsavers Enköping genomförde en liknande dag 2016 då runt tio gäster från härbärget Ria Hela Människan fick glasögon.
– Det var oerhört uppskattat då och minst lika uppskattat nu! Det känns fint i hjärtat att kunna hjälpa till, säger butikschefen.

"Fina samarbeten i staden"

Fyra anställda från Specsavers butik samt en familjemedlem var på plats och jobbade ideellt under dagen. Tammerfors Konditori hade skänkt nybakade bullar och Salladsmagasinet fräscha sallader och bröd till alla som kom.
– Det är fantastiskt med fina samarbeten i staden! Gör vi alla lite så gör det faktiskt stor skillnad. Det är hoppfullt och värdefullt med goda krafter som smittar av sig.

Optiker Pia Lindqvist undersöker noggrant Micke Kullbergs syn.

"Betyder mycket för många av oss"

Specsavers på Kungsgatan hade öppet mellan 10 och 15 då de som behövde glasögon på härbärget fick komma och undersöka ögonen och prova ut bågar.
Gästerna från Hela människan i Enköping fick hjälp med såväl progressiva glasögon, som avstånds-, läs- och solglasögon.
– Det här betyder mycket för många av oss, säger Amir Omerovic som fikade i väntan på undersökning.

Peter Ulveström (från vänster), verksamhetschef på Ria Hela Människan Enköping, och Amir Omerovic låter sig väl smaka av fikat på Specsavers.

 Peter Ulveström, verksamhetschef på Ria Hela Människan Enköping, är oerhört tacksam för initiativet.– Jag är genuint så lycklig för hur Enköping som samhälle ställer upp för våra egna! Med allt svårt som händer i världen är det viktigt att vi verkligen lyfter allt det goda som faktiskt sker runtomkring oss.

Powered by Labrador CMS