Björkmans Bils: Kia-anläggning på Erikslund i Västerås.

Västeråsföretag öppnar ny
Kia-anläggning i Enköping 

Anrika Västeråsföretaget Björkmans Bil fortsätter att växa och kommer att etablera sig som exklusiv Kia-återförsäljare vid Annelund i Enköping. En toppmodern anläggning kommer att byggas och anläggningen väntas vara i drift under våren 2025.

Publicerad Senast uppdaterad

– Vi är glada att få möjligheten att expandera och etablera oss i Enköping tillsammans med Kia. Bygglovshandlingarna lämnas in inom kort och vi förväntar oss att byggstarten sker under våren. Det kommer bli en toppmodern anläggning som är anpassad efter Kias senaste designkoncept. Kia växer kraftigt i Sverige och vi ser fram emot att få öppna vår åttonde Kia-anläggning och hälsa våra kunder välkomna till en fullserviceanläggning med optimalt läge och bästa tillgänglighet, säger Stephan Ellefors, VD Björkmans Bil. 

Björkmans Bil Enköping kommer att erbjuda en totallösning för Kia-kunden med showroom för nya bilar, utställningshall för begagnade bilar, däckhotell och en toppmodern serviceverkstad. Den nya anläggningen blir utformad efter Kias senaste riktlinjer som är anpassat för framtiden, vilket innefattar flera nya elektrifierade bilmodeller, både personbilar och transportbilar, samt ökad försäljning och allt fler Kia-bilar i behov av regelbunden service av en auktoriserad Kia-verkstad. 

Idag har Björkmans Bil sju Kia-anläggningar i Dalarna, Västmanland och Närke. Etableringen i Enköping blir den första i Uppland. Anläggningens placering intill väg 55, E18 och trafikplats Annelund är strategiskt viktigt för Kias närvaro i Enköping. 

– Vi ser en stor potential för Kia i hela Enköpingsregionen. Vi vill vara lättillgängliga för våra kunder och med den nya anläggningens placering räknar vi med en stark tillströmning från första dagen. Det ska vara enkelt och smidigt att besöka oss och vi vill skapa en trevlig och inspirerande miljö. Oavsett om man vill besöka oss i exempelvis Västerås, Avesta eller Enköping vill vi kunna erbjuda våra kunder samma höga servicegrad, säger Stephan. 

Tredje största märket i Sverige

Kia är sedan 2017 det tredje bästsäljande bilmärket i Sverige. Förra året var över 85 procent av Kias försäljning laddbar, antingen i form av en elbil eller en Plug-In Hybrid. 

– Vi är glada för den satsning Björkmans Bil gör i Enköping. Det ligger helt i linje med Kias strategi att stärka varumärket och öka tillgängligheten ytterligare. Björkmans Bil är redan i dag en väletablerad partner i Västerås, Örebro, Lindesberg och södra Dalarna och vi känner oss trygga och övertygade om att det blir framgång även i Enköping, säger Niclas Ahl, nätverkschef Kia Sweden. 

I den nya anläggningen räknar Björkmans Bil med att hjälpa ca 2500 kunder på årsbasis. Nyetableringen kommer att skapa uppskattningsvis ca 20 nya arbetstillfällen, och rekryteringen påbörjas under hösten 2024. 

Powered by Labrador CMS