21 september – Trio X och Shirley Clamp. Bygdegården Grillby.

GUIDEN: Det händer denna vecka i Enköping och Håbo

Shirley Clamp i Grillby, Magnus Betnér i Enköping, invigning av gång- och cykelväg i Skokloster och orienteringsfest i Ekolsund är något av det som händer under veckan. I vår evenemangskalender Guiden tipsar vi om vad som är på gång i Enköping och Håbo. Vi är såklart beroende av er läsare och arrangörer för att få ett så brett och bra utbud som möjligt. Tipsa oss gärna – i god tid – på guiden@enahabo.se.

Publicerad

MÅNDAG 18 SEPTEMBER

Konstutställning: Vävda rum

Plats: Tingshuset och runt om i Enköping

Tid: Pågår till och med 30/9

Vad: Enköpings Konstförening är med och arrangerar Vävda Rum som är en unik utställning med tio av Sveriges främsta och mest spännande konstnärer som arbetar med offentlig konst och augmented reality (AR). Mer information på vavdarum.se.

TISDAG 19 SEPTEMBER

Magnus Betnér på Enköping Comedy

Plats: Ice Sportbar

Tid: 19.00–21.00 (insläpp från klockan 17)

Vad: Ståuppkomikern Magnus Betnér gästar Sveriges närmaste ståuppklubb, Enköping Comedy. Innan dess uppträder flera bonuskomiker.

Södra Trögd-tapeten

Plats: Lillkyrka kyrka

Tid: 12.00–16.00, även onsdag 15–19, torsdag 12–16, fredag 15–19 samt lördag 10–15

Vad: Ett över 40 meter långt broderiprojekt som började ta form under pandemin är nu äntligen färdigt. En resa med nål och tråd genom de sex socknarna i Södra Trögd.

ONSDAG 20 SEPTEMBER

Gammaldans

Plats: Ljunggårdens A-sal, Kraftgatan 14, Enköping

Tid: 18.00–19.00

Vad: Enköpings Folkdansgille startar nu kurserna i Gammaldans onsdagar 18.00–19.00 till och med 18 oktober. Efter kl 19 går det bra att stanna kvar och prova på lite enkla danser med de lite mer vana dansarna, som har droppat in för att vara med och introducera schottis, polka, vals och hambo. 

TORSDAG 21 SEPTEMBER

Invigning av gång- och cykelväg i Skokloster

Plats: Skoklostervägen 82, vid vägskälet mellan slottet och kyrkan.

Tid: 10.00–11.00

Vad: Välkomna att delta vid invigningen av den nybyggda gång- och cykelvägen som länkar samman Skokoster slott och Slottskogen. Håbo kommun bjuder på fika till den traditionsenliga bandklippningen.

Trio X och Shirley Clamp

Plats: Löts bygdegård, Grillby

Tid: 19.00–20.30

Vad: Shirley Clamp är en sångerska som deltagit i den svenska Melodifestivalen och i andra tv-produktioner. Hon har spelat in flera album och samarbetat med många artister. Den här gången ackompanjeras hon av pianotrion Trio X.

FREDAG 22 SEPTEMBER

Utställning: Rocky

Plats: Åbergs Museum, Bålsta

Tid: Alla dagar klockan 11.00 till 16.00, visas till och med den 25 september.

Vad: Just nu visas en utställning om Martin Kellermans seriefigur Rocky, en välkänd generationsskildring som fortfarande lockar till skratt.

LÖRDAG 23 SEPTEMBER

Berättarlördag

Plats: Westerlundska gården, Kyrkogatan 29, Enköping

Tid: 14.00 

Vad: Enköpingshistorikern Bernt Lundh berättar om Elementarskolan för flickor, startad på initiativ av Ernst Westerlund år 1885. Arr. Westerlundsällskapet

Storyboard – utställning i Konstfönster Joar

Plats: Joar Blå, Enköping

Tid: Dygnet runt, fram till den 8 november

Vad: Konstfönster Joar är ett litet utställningsrum med konstupplevelser tillgängliga året runt. Nu visas utställningen ”Storyboard” av Cecilia Enberg.

SÖNDAG 24 SEPTEMBER

Föredrag: Sidenfras och vita spetsar

Plats: Skoklosters slott

Tid: 13.00

Vad: Föredrag och visning av historiska kvinnokläder. Föredrag och visning hålls av Petri Tigercrona, intendent på Skoklosters slott och som också sytt de rekonstruerade dräkterna. Boka på skoklostersslott.se.

Distriktsmästerskap i långdistansorientering

Plats: Ekolsund, se okenen.se för koordinater

Tid: 10.00

Vad: OK Enen arrangerar distriktsmästerskapen i långdistans-orientering. Anmälan till öppna banor kan göras på plats.

 Guiden visar ett urval av allt som händer i Enköping och Håbo, bland annat tack vare tips till redaktionen samt evenemangssidorna i respektive kommun. För biljetter och mer info om kostnader, kontakta respektive arrangör. Med reservation för eventuella ändringar.

Tipsa oss gärna (i god tid)! Enklast på guiden@enahabo.se

Powered by Labrador CMS