30 september – ”I kroppen min”. Teater på Joar Blå i Enköping.

GUIDEN: Det händer denna vecka i Enköping och Håbo

Läsecirkel i Bålsta, teater i Enköping och utställning i Örsundsbro är något av det som händer under veckan. I vår evenemangskalender Guiden tipsar vi om vad som är på gång i Enköping och Håbo. Vi är såklart beroende av er läsare och arrangörer för att få ett så brett och bra utbud som möjligt. Tipsa oss gärna – i god tid – på guiden@enahabo.se.

Publicerad

MÅNDAG 25 SEPTEMBER

Finsk läsecirkel 

Plats: Håbo bibliotek 

Tid: 16.30–17.30 

Vad: Vill du prata om aktuell finsk skönlitteratur? Den finska läsecirkeln träffas igen under hösten 2023. Ett trevligt sätt att träffas och få tips om böcker man kanske inte känner till. Begränsat antal platser. Läsecirkeln arrangeras med stöd av Håbo kommun som är del av finskt förvaltningsområde. Anmälan och mer info: habo.se/suomeksi 

Södra Trögd-tapeten

Plats: Vallby kyrka

Tid: 12.00–18.00, även tisdag 15–18, onsdag 12–18 samt torsdag 15–18

Vad: Ett över 40 meter långt broderiprojekt som började ta form under pandemin är nu äntligen färdigt. En resa med nål och tråd genom de sex socknarna i Södra Trögd.

TISDAG 26 SEPTEMBER

Föreläsning: Lokal krisberedskap med David Jonstad

Plats: Enköpings bibliotek

Tid: 19.00–20.00

Vad: Hur ska vi förstå de fördjupade kriserna i världen och de risker och hot som vårt samhälle ställs inför? Hur kan vi möta detta tillsammans, genom en lokal krisberedskap som både gör samhället mer robust och mer levande? David Jonstad, journalist och författare, talar om och ger inspiration utifrån egna erfarenheter av lokal krisberedskap.

ONSDAG 27 SEPTEMBER

Storyboard – utställning i Konstfönster Joar

Plats: Joar Blå, Enköping

Tid: Dygnet runt, fram till den 8 november

Vad: Konstfönster Joar är ett litet utställningsrum med konstupplevelser tillgängliga året runt. Nu visas utställningen ”Storyboard” av Cecilia Enberg.

Gammaldans

Plats: Ljunggårdens A-sal, Kraftgatan 14, Enköping

Tid: 18.00–19.00

Vad: Enköpings Folkdansgille håller kurserna i Gammaldans onsdagar 18.00–19.00 till och med 18 oktober. Efter kl 19 går det bra att stanna kvar och prova på lite enkla danser med de lite mer vana dansarna, som har droppat in för att vara med och introducera schottis, polka, vals och hambo. 

TORSDAG 28 SEPTEMBER

Konstutställning: Vävda rum

Plats: Tingshuset och runt om i Enköping

Tid: Pågår till och med 30/9

Vad: Enköpings Konstförening är med och arrangerar Vävda Rum som är en unik utställning med tio av Sveriges främsta och mest spännande konstnärer som arbetar med offentlig konst och augmented reality (AR). 

FREDAG 29 SEPTEMBER

Beredskapsveckan med Håbo kommun

Plats: Håbo bibliotek

Tid: 13.00– 16.00

Vad: Räddningstjänsten visar upp reservkraft och informerar om hur förberedelser kan se ut infför kris och frivilliga automobilkåren berättar om hur du kan engagera dig. De visar också upp fordon som kommer kunna användas vid olika kriser.

LÖRDAG 30 SEPTEMBER

Teater: ”I kroppen min”

Plats: Joar Blå, Enköping

Tid: 19.00–20.15

Vad: Journalisten och författaren Kristian Gidlund dog endast 29 år gammal i cancer. Efter sig lämnade han bloggen ”I kroppen min” som under hans sista år i livet blev miljoner människors existentiella andningshål. 

SÖNDAG 1 OKTOBER

Boksignering

Plats: ICA Maxi Bålsta

Tid: 11.00–14.00

Vad: ”Matfashionistan” Catarina König, vinnare av Sveriges Mästerkock 2016 och Decenniets Mästerkock 2020, signerar sin nya bok ”Vardag med guldkant” i butiken. 

Utställning: Lagundaklänningen

Plats: Tingshuset, Örsundsbro

Tid: 10.00–17.00, även 2/10, 3/10

Vad: Lagunda hembygdsförening berättar om Greta Stina Andersdotters klänning från 1850 som blev Lagundabygdens folkliga modedräkt. 

 Guiden visar ett urval av allt som händer i Enköping och Håbo, bland annat tack vare tips till redaktionen samt evenemangssidorna i respektive kommun. För biljetter och mer info om kostnader, kontakta respektive arrangör. Med reservation för eventuella ändringar.

Tipsa oss gärna! Enklast på guiden@enahabo.se

Powered by Labrador CMS