18 oktober – Öppen aktivitet: karate.

GUIDEN: Det händer denna vecka i Enköping och Håbo

Flera tillfällen att gratis prova på nya aktiviteter, ny utställning och språkkafé i Enköping. I vår evenemangskalender Guiden tipsar vi om vad som är på gång i Enköping och Håbo. Vi är såklart beroende av er läsare och arrangörer för att få ett så brett och bra utbud som möjligt. Tipsa oss gärna – i god tid – på guiden@enahabo.se.

Publicerad

MÅNDAG 16 OKTOBER

Stina Wirsén, Bilderbokskonst

Plats: Åbergs museum, Bålsta

Tid: Måndag–söndag 11.00–16.00

Vad: Stina Wirsén är i dag en av Sveriges mest kända tecknare och har skrivit och illustrerat många barnböcker och animationer samt tecknat för olika modemärken, varuhus, tidningar och tidskrifter, restauranger och kommersiella reklamkampanjer. Bilderböcker för barn är böcker för alla – det finns ingen övre åldersgräns. Utställningen pågår till och med den 31 mars 2024.

TISDAG 17 OKTOBER

Författarbesök: Anna Franklin

Plats: Enköpings bibliotek

Tid: 19.00–20.00

Vad: Journalisten och författaren Anna Franklin följer Dagerman i spåren från 1947–1948 och hittar olika trådar i hans skrivande som leder fram till vår tid. Hennes ”Fransk vår” fortsätter där Stig Dagerman slutade. 

ONSDAG 18 OKTOBER

Öppen aktivitet: karate

Plats: Sankt Iliansskolans gymnastiksal, Enköping

Tid: Onsdagar klockan 17–18 till och med den 13 december.

Vad: Är du mellan 9 och 15 år och vill delta i olika aktiviteter? Då är öppen aktivitet någonting för dig. Alla aktiviteter är gratis och du kan prova så många gånger du vill. Du behöver inte anmäla dig, det är bara att dyka upp.

Språkkafé

Plats: Biblioteket, Enköping

Tid: 16.30–18.00

Vad: Träna svenska med andra och träffa nya människor tillsammans med Språkcafé. Nytt tema varje gång där språkvärdarna berättar om olika företeelser i Sverige. Roligt och lärorikt på samma gång. Språkcaféet är kostnadsfritt och öppet för alla. Caféet bjuder på enklare fika.

TORSDAG 19 OKTOBER

Besök Enköpings museum

Plats: Rådhusgatan 3 

Tid: 11.00–15.00

Vad: På Enköpings museum kan du titta på både permanenta och tillfälliga utställningar. Du kan också lära dig mer om Enköpings historia. Exempelvis finns utställningen ”Tre decennier – Enköping i bild 1950–1980”. Utställningen beskriver pressfotografiet under trettio formativa år i Enköpings historia.

FREDAG 20 OKTOBER

Storyboard – utställning i Konstfönster Joar

Plats: Joar Blå, Enköping

Tid: Dygnet runt, fram till den 8 november

Vad: Konstfönster Joar är ett litet utställningsrum med konstupplevelser tillgängliga året runt. Nu visas utställningen ”Storyboard” av Cecilia Enberg.

LÖRDAG 21 OKTOBER

Naturfotoutställning

Plats:  Altuna hembygdsgård, Enköpings kommun

Tid: Lördag och söndag, 11–16

Vad: Naturfoton av Carl Tham o Ulf Broberg. Målningar av Alva Holmstedt, Enköpings Ungdomskulturstipendiat.

Öppen aktivitet: fotboll på Rombergaskolan

Plats: Rombergaskolans gymnastiksal, Enköping

Tid: Lördagar 18.00–19.30 till och med den 16 december.

Vad: Är du mellan 9 och 15 år och vill delta i olika aktiviteter? Då är öppen aktivitet någonting för dig. Alla aktiviteter är gratis och du kan prova så många gånger du vill. Du behöver inte anmäla dig, det är bara att dyka upp.

Södra Trögd-tapeten

Plats: Veckholms kyrka, Enköpings kommun

Tid: 10.00–15.00

Vad: Ett över 40 meter långt broderiprojekt som började ta form under pandemin är nu äntligen färdigt. En resa med nål och tråd genom de sex socknarna i Södra Trögd.

Utställning: Jakob Foglequist:Omtag

Plats: Enköpings konsthall

Tid: 12.00–15.00, även söndag samma tid samt onsdagar 17.00–19.00 

Vad: Start för ny utställning. Jakob är konstnären som jobbar med alla material – olja, akrylmåleri. trä, brons och järnskulptur – och som inte är rädd för att utveckla sig själv. Utställningen pågår till den 12 november.

SÖNDAG 22 OKTOBER

Korpens söndagspromenader

Plats: Korpens kansli, Enköping

Tid: 10.00–11.30, varje söndag till och med den 3 december

Vad: Promenader med tipsfrågor och bingo . Efteråt kan du fika tillsammans med andra deltagare på Korpens kansli.

Söndagsdans 

Plats: Boglösa bygdegård

Tid: 15.00–18.30

Vad: Dans till Micke Ahlgrens orkester. Det finns hembakat bröd och kaffe att köpa.

Öppen aktivitet: fotboll på Enöglaskolan

Plats: Enöglaskolans gymnastiksal, Enköping

Tid: Söndagar 17.00–18.30 till och med den 17 december.

Vad: Är du mellan 9 och 15 år och vill delta i olika aktiviteter? Då är öppen aktivitet någonting för dig. Alla aktiviteter är gratis och du kan prova så många gånger du vill. Du behöver inte anmäla dig, det är bara att dyka upp.

 Guiden visar ett urval av allt som händer i Enköping och Håbo, bland annat tack vare tips till redaktionen samt evenemangssidorna i respektive kommun. För biljetter och mer info om kostnader, kontakta respektive arrangör. Med reservation för eventuella ändringar.

Tipsa oss gärna! Enklast på guiden@enahabo.se

Powered by Labrador CMS