Hittat hem. Tim Palm skriver och producerar elektronisk musik och släpper nu sin andra singel från sitt nya album "The Unknown Sea".

Tim Palm når miljoner med sitt musikskapande i Bålstastudion  

Med över 50 miljoner visningar på sociala medier når Tim Palm och hans musik en bred publik. I dagarna släpper han sin andra singel från det nya albumet ”The Unknown Sea”. ”Efter en tids sökande efter min musikaliska identitet är jag äntligen hemma”, säger den unge musikkreatören.

Publicerad

Tidigare har Tim Palm verkat under ett artistnamn: DJ Arthro – nu är han kort och gott Tim Palm.

– Jag är i en fas i livet där jag är ärligt stolt över den musik jag gör. Nu vill jag göra min karriär som mig själv, säger han.

Tim Palm är 26 år och skriver och producerar elektronisk musik som enligt honom själv är en blandning av house och melodisk techno. 

– Jag försöker fånga det mänskliga i det elektroniska soundet och skapa en vibe som man vill bli kvar i för alltid – känslan på dansgolvet när man går in i trans. 

”Känns lyxigt”

En vecka efter debutsläppet av singeln AEG aed i början av februari så blev han kontaktad av både radio och tv.

– Det känns lyxigt med sådant intresse redan vid debutsläppet och jag ser nu fram emot att släppa den andra singeln av sammanlagt elva nya låtar. Sex av dem släpps som singlar var tredje vecka under våren, säger Bålstabon.

Till det nya albumet har Tim Palm satsat mer på en vibe – känsla, än ett intensivt sound. Några låtar är lugnare, andra lite mer klubbiga och några mer wild cards.

– Jag försöker återskapa känslor och upplevelser från skapandet och produktionen av albumet samt tidigare livespelningar.

Utforska ihop

Jag försöker fånga det mänskliga i det elektroniska soundet och skapa en vibe som man vill bli kvar i för alltid

Vid sin sida har han ett team med medlemmar från olika delar av världen.

– De förstår mig och mitt musicerande och är ett härligt gäng där många av oss är i samma fas i våra liv och karriärer. Vi utforskar och bygger ihop! Jag är väldigt glad att ha dem vid min sida. 

Förra året låg Tim Palm lågt i offentlighetens ljus med fullt fokus på albumet.

– Nu håller min tour manager på med en turnéplan och vi hoppas på en fullbokad sommar.

Tilltalande med ljudbilder

Tim Palm växte upp omgiven av musik i hemmet då hans föräldrar dansade mycket.

– Jag har alltid jagat översättningar av det jag har i mitt huvud för att kunna förmedla och dela med mig av det. 

Den unge musikern är fascinerad av melodispråk – melodier och harmonier.

– Ljudbilder, atmosfärer och känslor är det som tilltalar mig medan ord betyder mindre.

Tim Palm bor i Bålsta men är född och uppvuxen i Enköping. 

– Jag började ordentligt med musik som 15-åring och delar i dag mycket av den och mitt skapande på Instagram och Tiktok. 

Han har över 100 000 följare på sociala medier med över 50 miljoner visningar och 3 miljoner gillningar. 

– Vi lägger upp korta mediasnuttar av skapandet som är runt en minut långa. Det är magiskt att ha kvar dem, lite som en dagbok. Man bör däremot komma ihåg att så fort man lägger upp något så äger man det inte längre. Det är viktigt med personligheten och genuiniteten men lika viktigt är att inte ge för mycket av sig själv. 

Powered by Labrador CMS