Utökar verksamheten. Västeråstidningsägarna Peter Alexandersson, Daniel Bjernedal och Jonas Edberg förvärvar Mitt i-tidningarna i Enköping och Bålsta.

Ena Håbo-Tidningens nya ägare: "Vi älskar lokalt"

Hej då Mitt i Enköping och Mitt i Bålsta – och välkommen tillbaka Ena Håbo-Tidningen! I juni kom nyheten att Västerås Tidning har gått in och köpt upp Mitt i-tidningarna i Enköping och Bålsta.

Publicerad

– Vi har alltid vurmat för gratistidningar och i vårt entreprenörskap ligger det i planen att både skapa större affärer och större affärsområden. Vi älskar gratistidningen utifrån ett demokratiskt och samhällsnyttigt perspektiv och vi vet att den gör skillnad för både näringsliv och läsare, säger Peter Alexandersson, vd och en av ägarna av Västerås Tidning.

Enköping är geografiskt nära oss i Västerås så det känns som att vi har mycket att vinna på att arbeta bredare. Tillsammans blir vi ännu starkare – vilket kommer att gynna läsarna i båda regionerna

I samband med affären kommer de båda tidningarna att slås ihop under det nygamla namnet Ena Håbo-Tidningen.

Starkare tillsammans 

– Enköping är geografiskt nära oss i Västerås så det känns som att vi har mycket att vinna på att arbeta bredare. Tillsammans blir vi ännu starkare – vilket kommer att gynna läsarna i båda regionerna, säger Peter Alexandersson.

Övertagandet innebär att tidningsproduktionen förläggs till huvudkontoret i Västerås, men övrig verksamhet kommer att vara kvar lokalt i de båda kommunerna.

Jonas Edberg, chefredaktör och ansvarig utgivare för Västerås Tidning, blir ansvarig utgivare även för Ena Håbo-Tidningen.

– Vi anser att det är mycket viktigt med lokal journalistik. Vi kommer därför att behålla reportrar på plats i Enköping och Bålsta. För att göra en bra lokaltidning behöver journalisterna befinna sig i området som de verkar i och rapporterar ifrån, säger Jonas Edberg.

Västerås Tidning distribueras genom tidningsställ och till hushåll i Västerås, Hallstahammar och Surahammar i en upplaga om 91 000 exemplar i veckan. 

Det första numret av den nya Ena Håbo-tidningen håller du just nu i din hand. 

Den distribueras till hushållen via Svensk direktreklam, SDR, som en gemensam tidning med en total upplaga på 38 000 exemplar, varav 34 500 hushållsdistribuerade och 3 500 i tidningsställ.

I samband med uppstarten har även en ny lokal nyhetssajt att lanserats för Ena Håbo-Tidningen – www.enahabo.se.

Powered by Labrador CMS