Galavinnarna. Vinnarna på plats på scenen i samband med galan (Espen Kihlman saknas på grund av utbildning).

Ungdomsidrotten hyllades vid gala – här är alla vinnare

Under måndagen hyllades ungdomsidrotten stort i Enköping. Detta då Ungdomsidrottsgalan arrangerades i Kompassen med ett 100-tal gäster. ”Det blev en fantastisk kväll med många föreningshjältar bland gästerna och värdiga vinnare”, säger Jonas Edberg, chefredaktör för Ena Håbo-Tidningen och projektledare för galan.

Publicerad Senast uppdaterad

Årets ungdomsledare

Pelle Olofsson, ESK hockey

Motivering: Pelle Olofsson har med fantastisk energi och positivitet ansvar för ESK:s hockeyskola. Han ser alla barn på isen och ger dem något positivt att med sig hem från träningen. Pelle är en väldigt stor anledning till att ESK Hockeys hockeyskola håller den allra högsta nivån och att den är så populär i Enköping.

Årets ungdom – kille 

Anton Karlsson, cykel

Motivering: Anton Karlsson är en målmedveten, hårt arbetande kille som älskar cykling. Under 2023 började han tävla utomlands både inom landsvägscykling och i grenen cykelcross. Han har också börjat på cykelgymnasium i Falun där han kombinerar studierna med en mycket målmedveten satsning på cykling tillsammans med några av de bästa juniorerna i Sverige. Det stora målet är att få köra och tävla för något lag utomlands i framtiden. 

Årets ungdom – tjej 

Dinah Strid, brasiliansk jiu-jitsu

Motivering: Dinah Strid visar med sin kunskap, engagemang och målmedvetenhet att hon gör sitt yttersta både för sin egen och andras utveckling, klubbkompisarna på barn- och ungdomsträningarna i P2 BJJ Enköping. Hon är en stor förebild för de yngre medlemmarna och hennes strålande tävlingsresultat – bland annat ett EM-guld i Dublin december 2023 – inspirerar övriga ungdomar till att fortsätta träna.

Årets Parapris

Jonathan Thorsell, Enköpings Allmänna Idrottsförening

Motivering: Rullstolslöparen Jonathan Thorsell sadlade under 2023 om från maraton till sprint med målet att ta en plats i Paralympics 2024. Med sin nya tävlingsstol deltog han på SM i både 100- och 200 meter med resultat som står sig väl internationellt. Jonathan var en framgångsrik enduroförare fram till en olycka 2016 där han bröt nacken och blev förlamad från bröstkorgen och ner. Efter en tuff tid lyckades han vända frustration till framgång. 

Årets unga ledare 

Alfons Lindblad, ESK Hockey

Så sent som för ett par säsonger sedan spelade Alfons själv hockey med målsättning att få spela i ESK:s A-lag. Hockeyvägen tog dock en annan inriktning och nu är han assisterande tränare i klubbens J18-lag. Alfons är trots sin unga ålder respekterad av hela laget och har en fantastisk förmåga att skapa god stämning. En riktig ledartalang helt enkelt. 

Årets unga domare 

Noa Carlsson & Gustav Broström, handboll

Noa & Gustav är ett ungt och lovande domarpar inom handbollen.Tillsammans är de tydliga i sitt agerande – och tack vare en deras kraftigt stigande utvecklingskurva har de under året fått döma både i Kopparcupen och i USM.

Årets ungdomslag

ESK Fotboll U15 

Laget har spelat tillsammans sedan knattegänget. Spelarna är kompisar – både på planen och vid sidan om vilket märks då det ofta är svårt för föräldrarna att få med sig spelarna hem efter träningarna. Förutom kamratskapen är laget otroligt talangfullt och utmanar större klubbars akademier resultatmässigt. Under 2023 vann laget brons i stora Dalecarlia Cup i Borlänge och lyckades även vinna serien – efter en rejäl urladdning i sista matchen! 

Årets ungdomsförening

Åsunda IF

Åsunda IF är en liten och familjär klubb som välkomnar alla oavsett tidigare erfarenheter. Här visar man tidigt och tydligt att vinna inte betyder allt. Som ett led i arbetet med arbetet med jämställdhet och tillgänglighet mixar man här killar och tjejer och låter alla få speltid. Att spela fotboll i Åsunda IF handlar om att ha kul tillsammans som ett lag. Det finns ingen seedning, inga grupperingar, alla är välkomna – och att vinna är bara en bonus!

Årets Guldstjärna 

Espen Kihlman, P2 BJJ Enköping 

Motivering: Espen Kihlman är tryggheten för ungdomarna i klubben. Sedan han var med och startade barnverksamheten 2017 har Espen varit en aktiv ledare och följt barnen som idag vuxit upp till ungdomar. Han brinner för brasiliansk jujutsu och tar sig trots heltidsjobb och tre barn alltid tiden att ideellt träna ungdomarna minst två dagar i veckan. Espen följer med på tävlingarna och nu senast åkte han med en lovande trupp till EM i Dublin där det glimrande resultatet blev ett guld, ett silver och ett brons. Tävlingsprestationerna inom sporten har lett till att de stora klubbarna runt om i våra storstäder fått upp ögonen för den lilla klubben P2 BJJ Enköping. Espen Kihlman är en fantastisk förebild som på riktigt gjort skillnad och är därför en värdig mottagare av utmärkelsen Årets Guldstjärna.

Ungdomsidrottsgalans hederspris 

Jeanette Andersen Kallin, Fanna BK

Motivering: Jeanette Andersen Kallin är ordförande i Fanna och brinner verkligen för klubben. Hon är dessutom lagledare i sonens lag, P10. Under året har hon vänt klubbens resultat från att vara konkursmässig till att lämna ett positivt resultat. Hon jobbar för att Fanna ska vara en breddförening där alla är välkomna. Under året har hon ordnat så att klubben har fått läktare, ett speakerbås med ljudanläggning och sist men inte minst så har hon öppnat upp en fritidsgårdsverksamhet i klubblokalen. Jeanette Andersen Kallin är en värdig pristagare av detta hederspris.

Dessutom delade LF Uppsala ut priset till den mest jämstäldla föreningen. Priset tilldelades Enköping HF. 

Powered by Labrador CMS