Pausade. Polarnas bil.
Avvecklad. Polarnas bil.

Beslut: Bålstapolarna avvecklas

Den brottsförebyggande verksamheten "Bålstapolarna" avvecklas. Det har socialnämnden nu beslutat.

Publicerad

Bålstapolarna var en brottsförebyggande verksamhet där ungdomar varit anställda av Håbo kommun. Verksamheten sattes på paus i juni. Kommunen meddelade att det blivit allt svårare att trygga säkerheten för de timanställda ungdomarna.

Jag avböjer att kommentera

Roger von Walden, Moderat och ordförande i socialnämnden i Håbo kommun

Melissa Ychoo, ordförande för SSU i Bålsta och före detta Bålstapolare, skrev ett medborgarförslag om att polarverksamheten borde bevaras.

"En enkätundersökning med 130 svar från folkbokförda Håbobor i alla åldrar visar tydligt på missnöjet kring att polarna lagts ner. Ungdomarna i ungdomsrådet är också väldigt missnöjda och upprörda över den så kallade pausningen av polarverksamheten", skrev Melissa Ychoo i sitt förslag.

Socialnämnden i Håbo kommun beslutade på sitt sammanträde den 12 december att avveckla Bålstapolarna. Tjänstemännens bedömning var fortfarande att det "utifrån rådande samhällsklimat och oro i samhället inte går att rekommendera nämnden att låta minderåriga delta".

Politikerna i socialnämnden var inte eniga. Beslutet om avvecklingen togs med fyra ja-röster och tre nej-röster. Bålstapartiet och Socialdemokraterna reserverade sig mot beslutet att avveckla Bålstapolarna.

Roger von Walden, Moderat och ordförande i socialnämnden, vill inte kommentera beslutet.

– Jag avböjer att kommentera, meddelar han till Ena Håbo-Tidningen.

Nämnden beslutade samtidigt att det ska utredas hur ungas engagemang i sociala frågor ska kunna tas tillvara.

Powered by Labrador CMS