HÅLLBART. Håbo kommun vill få allmänheten att gå, cykla och åka kollektivt.
HÅLLBART. Håbo kommun vill få allmänheten att gå, cykla och åka kollektivt.

Digital tjänst för hållbara resor i Håbo

Genom tjänsten Resvana får du tips för hållbart resande i Håbo kommun

Publicerad

Resvana

Den digitala tjänsten Resvana hittas på

https://nybussibalsta.resvana.se/

Tjänsten Resvana lanseras i samband med ett nytt busslinjenät och förbättrade möjligheter att gå och cykla i Bålsta. Håbo kommun och UL samarbetar med företaget Nudgd för att sprida information och bland annat entusiasmera fler att cykla till Bålsta resecentrum. Genom tjänsten Resvana erbjuds tips och idéer som kan inspirera till hållbart resande.

Resvana personaliserar tips för olika målgrupper och uppmuntrar användarna att testa att resa mer hållbart på olika sätt. Innehållet avspeglar tron på att många kommer att gilla det aktiva resandet och fördelarna det kan medföra, inte minst för klimat och miljö vid byte från resande med bil. Det finns även tips om bilanvändning utan bilägande.

Fysiska färdmedel

Den som klickar i att vederbörande går eller cyklar till Bålsta resecentrum får till exempel följande meddelande:

”Tar du dig fram med muskelkraft som främsta färdsätt i vardagen? Fortsätt gärna med det! Du är en miljö- och klimathjälte och får en massa hälsofördelar – 30 min fysisk aktivitet om dagen är ju rekommendationen.”

Det finns också information om var det finns offentliga cykelpumpar och extra bra cykelparkeringar i kommunen. Det tipsas också om vad arbetsplatser och bostadsrättsföreningar kan göra för att främja cyklandet.

Powered by Labrador CMS