LOKAL LÄSNING. En skylt med citat från Monica Rehns bok ”Lögnaren” är nu placerad i väntrummet i resecentrum i
Bålsta.
LOKAL LÄSNING. En skylt med citat från Monica Rehns bok ”Lögnaren” är nu placerad i väntrummet i resecentrum i Bålsta.

Håbo skyltar med fler lokala författare

Kommunen har fått ytterligare tre skyltar med citat från författare med lokal anknytning

Bålstabo. Författaren Monica Rehn.
Bålstabo. Författaren Monica Rehn.

Håbo är en kommun där många författare bor och verkar. Det har kommunen sedan tidigare uppmärksammat genom skyltar med citat från lokala författare.

Nu finns ytterligare tre skyltar på plats. Denna gång är det citat från författarna Frida Olsen, Anna Atterlöf och Monica Rehn som lyfts fram på olika platser i kommunen. 

Skriver spännande

Monica Rehn är spänningsförfattare och bor i Håbo. En skylt med citat från hennes bok ”Lögnaren” är nu placerad i väntrummet

i resecentrum i Bålsta.

– Jag vill rikta ett stort tack till kommunen för äran att få en litterär skylt här i Bålsta. Det är väldigt roligt och hedrande att mitt författarskap uppmärksammas lokalt. Litteraturen har en unik förmåga att förena människor och öppna dörrar till nya världar. Jag hoppas att citatet på skylten ska inspirera till läsning och kanske väcka några tankar hos dem som passerar förbi. Citatet är hämtat från min bok ”Lögnaren”, som handlar om en framgångsrik författare som hamnar i ett drev med anklagelser som får hela hans värld att rasa. Boken är en psykologisk spänningsroman som vrider på begreppen skuld och oskuld. Vem är lögnare och vem äger sanningen?, säger Monica Rehn.

Här finns skyltarna

● Anna Atterlöf är en barnboksförfattare som bor i Håbo. Vid stranden i Kalmarsand står en skylt med citat av hennes bok ”Lillebror bajsar i vattnet”. Den står vid gångvägen ner mot kiosken.

● Monica Rehn är en spänningsförfattare som bor i Håbo. En skylt med citat från boken ”Lögnaren” är placerad i resecentrums väntrum, i Bålsta.

● Frida Olsen är en barnboksförfattare som bor i Håbo. En skylt med citat från hennes bok ”Trasiga hjärtan och smultron på strån” står placerad vid vattnet i Aronsborgsviken.

● Arbetarförfattaren Jan Fridegård bodde och verkade i Håbo. En skylt med citat från ”På oxens horn” är placerad vid Varpsundsbron.

● Håbobon och romanförfattaren Anne-Lie Högberg skriver ofta om platser i Håbo. En skylt med citat från ”Innan vi visste allt om varandra” står med utsikt över Kalmar kyrka. Den är placerad vid gångvägen som går längs Granbacksvägen.

● Allkonstnären och musikern Lasse Åberg bor, verkar och har sitt museum i Håbo. Vid bananbänkarna i Bålsta centrum står en skylt med citat ur låten ”Banankontakt”.

Syftet med de litterära skyltarna är att synliggöra den lokala litteraturen i det offentliga rummet.

Powered by Labrador CMS