Kvinnorna bakom konstutställningen Kärleken övervinner allt: (från vänster) Marie Sandell, Lagertha Kristina Lundqvist Wrethammar, Sirpa Heed Franti, Maja Gelin, Felicia Szymanski och Elin Söderlind

Kärleken övervinner allt i Bålsta centrum

I dag är det Alla hjärtans dag och i bästa Valentins anda så passar sex lokala konstnärer på att visa upp sina verk, bestående av egna tolkningar av titeln, i Bålsta centrum.

Publicerad Senast uppdaterad

Utställningen Kärleken övervinner allt öppnar i dag, onsdag, klockan 15 och kan besökas till och med tisdag den 20 februari.

– Vi är sex lokala konstnärer, alla kvinnor i olika åldrar som målar i väldigt olika stilar. Tillsammans visar vi upp mellan två till sju verk var som alla på något sätt knyter an till den kärlek som behövs mer än någonsin när världen ser ut som den gör, säger Elin Söderlind, initiativtagare och konstnär.

Mångfald av konstnärliga uttryck

En mångfald av konstnärliga uttryck.

En annan av utställarna, Felicia Szymanski, säger att besökarna kan förvänta sig en explosion av färger och kreativitet.

– Utställningen kommer att erbjuda en mångfald av konstnärliga uttryck som förhoppningsvis inspirerar och berör, säger hon.

Konstutställningen sker i samarbete med Bålsta Centrum som lånar ut en lokal i sex dagar.

– Vi är väldigt glada att Bålsta Centrum stöttar oss och ger oss chansen att visa upp oss.

Utställningen kommer att kunna besökas under sex dagar och öppettiderna är måndag till torsdag klockan 15–19 samt lördag och söndag klockan 11–15.

– Vi håller till i Highlights gamla lokal bredvid Dressman. På öppningsdagen kommer vi att bjuda på bubblig dryck och goodiebags till de som kommer in och röstar på sitt favoritverk i utställningen.

Utställningen hålls i en tom lokal i Bålsta Centrum och kan besökas under sex dagar, från den 14 till och med den 20 februari.

De sex konstnärerna har blivit sponsrade av några butiker med goodiebags, likväl som två pris som kommer att delas ut till två lyckliga besökare.

– Det känns spännande och roligt att få göra det här tillsammans med de fem andra kreativa kvinnorna och vi hoppas att kommuninvånarna passar på och besöker oss under de kommande dagarna. Utställningen är bemannad under öppettiderna och vi finns här att möta besökarna, svara på eventuella frågor och vara allmänt behjälpliga, säger Elin Söderlind.

Det finns en förhoppning om att utställningen kan bli ett återkommande event i centrum.

– Jag tror att Bålsta kan dra nytta av regelbundna kulturella evenemang som detta. Att ge vårt centrum mer liv och rörelse kan vara avgörande i att skapa en mer levande och dynamisk miljö för alla som bor här, säger Felicia Szymanski.

Powered by Labrador CMS