På torsdag den 14 mars har ungdomsrådet i Håbo vernissage som en redovisning av Demokratidagen 2023 där de unga genom olika konstformer fick uttrycka sina förslag på förändringar de önskar i kommunen.

Ungas åsikter och förslag i olika konstformer

Den 14 mars bjuder ungdomsrådet i Håbo på vernissage som en redovisning av Demokratidagen 2023.
– Ungdomar jobbade utifrån frågan ”Vilken förändring vill du se i Håbo kommun?” och svarade på det genom sina alster i olika konstformer, säger Wille Holmberg, medlem i ungdomsrådet.

Publicerad Senast uppdaterad

Några av de konstformer som eleverna kunde välja mellan på demokratidagen var måleri, skrivande, film, musik och teater. Alla alster ställs ut i Medborgarhuset i gamla centrum och vernissagen är öppen för allmänheten mellan 17.00 och 18.30.
– Politiker och tjänstemän kommer att finnas på plats och klockan 18 hålls även en workshop om hur vi kan organisera oss för demokratisk delaktighet. Det blir en värdefull kväll och vi hoppas att många kommer!

Demokratidagen hålls årligen för ungdomar där de kan dela med sig av sina åsikter och förslag till förändringar i kommunen.
– Vi har många engagerade ungdomar i Håbo som vill vara med och skapa förändring och vernissagen är ett sätt att nå ut med våra tankar och förslag till allmänhet, tjänstemän och politiker.
En av frågorna som många ungdomar lyfte på Demokratidagen 2023 var Bålstapolarna som lades ned förra året, och det är en fortsatt viktig fråga för många.
– Workshopen som vi anordnar är en bra chans för fler att tycka till och komma till tals. Förhoppningsvis tar många tillfället i akt och går på den. Vi bor och verkar i en fin kommun men det finns saker som kan bli bättre och det vill vi alla medverka till, säger Wille Holmberg.

Powered by Labrador CMS