Elias Sayed svensk juniormästare – nu väntar  ungdoms-OS i Sydkorea

Elias Sayed, 17 år, från Enköpings Konståkningsklubb, är nybliven svensk juniormästare. Och idag meddelar Sveriges Olympiska Kommitté att han är uttagen att representera Sverige i ungdoms-OS i Sydkorea.

Publicerad Senast uppdaterad

För ett par veckor sedan skrev Ena Håbo-Tidningen och berättade om Elias Sayed, Enköpings hopp i konståknings-SM.
Det visade sig att han tog sig hela vägen och blev svensk juniormästare under tävlingarna i Norrköping.
– Att det skulle bli guld i SM var jag inte alls förberedd på! Jag har haft en hel del problem med både skador och sjukdomar. Det känns fantastiskt att det gick så bra, säger han.

Åkare från hela världen

Och inte nog med det – nu ska han som sagt representera Sverige i Youth Olympic Winter Games (YOG), eller världsungdoms-OS. Den fjärde vinterupplagan av tävlingen anordnas 2024 i Gangwon, Sydkorea, den19 januari till och med den 1 februari.
– Att vinna SM kändes stort och lite otippat. Att nu åka till Sydkorea känns faktiskt mest kul! Det kommer att vara åkare från hela världen och blir nog en häftig upplevelse och erfarenhet, säger Elias Sayed.

Den unge Uppsalabon, som tränar med Enköpingsklubben, tog sig in i landslaget till denna säsong. I OS kommer han nu att möta 13 andra unga herrar från runtom i världen.
– Jag åker dit med min pappa som också är min coach, och kommer bara att köra på och göra mitt bästa – utan några förväntningar. Det blir roligt och spännande att se hur jag står mig internationellt.

Powered by Labrador CMS