Svante Forslund från Liberalerna mötte, tillsammans med andra politiker, ett 60-tal Grillbybor.

Ett steg närmare tågstopp i Grillby?

Enköpings ledande kommunpolitiker bjöds in av Villberga Hembygdsförening för att möta Grillbyborna.

Publicerad

Ökad trafiksäkerhet, förbättrade pendlingsmöjligheter, fritidsgård, möteslokaler – och så förstås frågorna om det försvunna biblioteket. Det var några av de ämnen som togs upp under kvällen i Grillbyskolans matsal.

På plats fanns kommunalråden Peter Book från Moderaterna och Anders Wikman från Nystart Enköping, plus oppositionsrådet Jesper Englundh från Socialdemokraterna, Svante Forslund från Liberalerna, Kenneth Hällbom från Miljöpartiet och två representanter för Centerpartiet – Ulrika Ornbrant och Magnus Hellmark.

Tillsammans med Magnus Hellmark berättade Peter Book att kommunen vill ta över ansvaret för Storgatan och Boglösavägen från Trafikverket, något som gör det möjligt för kommunen att bättre styra hastighetsbegränsningarna i samhället.

När det gällde frågan om ett framtida pendeltågstopp I Grillby var samtliga, oavsett politisk hemvist, positiva – inte minst av hållbarhetsskäl.

– Grillby förändras och växer. Vi i Villberga Hembygdsförening ser att vi behöver skapa ett starkare samarbete mellan politik och lokalsamhälle för att få en fortsatt positiv utveckling. Det kan vi göra genom att vara en naturlig kontaktpunkt mellan oss som bor i och runt Grillby och våra politiker, säger Eric Österberg, föreningens vice ordförande.

Powered by Labrador CMS