Ägare. Erika Heydorn driver Björnbo Gård som nyligen har flyttat ut i områden runt Säva.

Klappa djur på Björnbo Gård: ”Lever sida vid sida med djuren”

Djur är något som ligger många av oss varmt om hjärtat och på Björnbo Gård kan man träffa, klappa och umgås med en rad olika djur.

Publicerad Senast uppdaterad

Björnbo Gård låg tidigare i Härkeberga Ekeby men har precis flyttat hela verksamheten till marken runt IOGT- NTO-gården, innan Säva Gård.

– Vi har alltid jobbat mycket med barn och ungdomar och till oss kan man komma precis som man är och titta på, klappa och umgås med gårdens djur, säger Erika Heydorn, verksamhetsansvarig på gården.

Hon, hennes man och sex barn är alla involverade i sysslorna på gården och omsorgen av djuren.

– Vi lever sida vid sida med djuren och naturen. Vi har 14 hästar, med allt från den lilla shettisen till den stora ardennerhästen. Därtill så har vi tre får, sju getter varav tre killingar, samt höns och gäss, hundar och katter. På gården har de ridlektioner med inriktning tävling i uteritt – lite som orientering för häst, förklarar Erika Heydorn.

– För mig är det viktigt att verkligen hinna se alla mina elever ordentligt så på lektionerna har jag små grupper på max fem elever. Ridlektioner har hon på gården alla dagar i veckan förutom på söndagar..

Varje lördag är gården öppen för allmänheten mellan klockan 10 och 14. Då kan man komma och klappa djur och då finns även enklare fika att köpa.

– Vill man komma en annan tid och kanske komma helt själv för att kunna vara här i lugn och ro så går det också bra, bara man bokar innan.

I sommar så har Björnbo Gård som alltid sommarläger för ungdomar med både dag- och övernattningsläger.

– Vi är ju också nyinflyttade här och den 19 augusti planerar vi för en medeltida inflyttningsfest. Det ska bli roligt att bjuda in, få visa upp vår nya gård och ställa till med fest och trevligheter!

Powered by Labrador CMS