Konstnärligt. Till vänster konstverk av Ida Haag, till höger krucidix i Vallby kyrka.
Konstnärligt. Till vänster konstverk av Ida Haag, till höger krucidix i Vallby kyrka.

Kyrkligt och kreativt på konstrunda i påsk

Konst i alla dess former, både gammal och ny, finns att uppleva på konstrundan "Vår konst" under påskhelgen

Publicerad

Vår konst 2024

Mer information om hur du hittar till de olika visningarna fås genom att besöka Enköpings museum eller hemsidan www.varkonst.se.

”Vår konst” är en konstrunda i Enköping som i år firar 25 år. Konstrundan pågår under hela påskhelgen med start på långfredagen. Det är lokala konstnärer som ställer ut runt om i Enköpings kommun.

Bland många andra kommer Ida Haag att i sin ateljé på Fjärdhundragatan visa upp sina verk inom akryl, skulptur, blandteknik, litteratur och silverdesign.

Torbjörn Forsberg visar upp några av sina bronsskulpturer i Nysätra by.

Triumfkrucifix från 1400-talet

Även kyrkorna i trakten kommer att visa upp sina konstverk. Exempelvis kommer Vallby kyrka att ha öppet under påskafton. Där finns bland annat ett triumfkrucifix från 1400-talet med en lidande Jesusgestalt.

Tillinge kyrka håller öppet på annandag påsk. Kyrkan är bland annat känd genom att kyrktuppen omnämns i Jan Fridegårds bok ”Torntuppen”.

Den högtidliga invigningen hålls på långfredagen på Enköpings museum av Lena Brolin, kyrkoherde i Enköpings pastorat. På Enköpings museum kommer det också att visas en konstutställning.

Under konstrundan finns det även möjlighet att köpa lotter. Vinsterna är presentkort som kan användas för att köpa konst av de deltagande konstnärerna.

Powered by Labrador CMS