Satsar. De fyra gamla spannmålsmagasin från 1700-talet har fått en ny ägare. ”Min dröm har slagit in”, säger Mousa Eliya.

Ny ägare satsar stort på Hamnmagasinen

Nu står det klart att Mousa Eliya, ägaren av Grekiska Grill och Bar i Enköping, blir ny ägare av Hamnmagasinen.  – Det har alltid varit min dröm att driva en restaurang i hamnen! Vi öppnar snart för julbord och satsar stort till sommaren, säger den nya ägaren.

Publicerad Senast uppdaterad

Hamnmagasinen AB har de senaste tio åren drivits av förre ägaren Larry Björklund.

– Vi var många som ville ta över efter Larry. För honom var det viktigt att finna rätt person och efter flera möten med mig så meddelade han att det var mig han ville sälja till. Han gillade vad jag gjort med Grekiska och min starka vilja att satsa här i Enköping, säger Mousa Eliya. 

De historiska byggnaderna, läget, vattnet, omgivande parker, ja allt är så inspirerande

Han har tagit över stor del av personalen som jobbade på Hamnmagasinen i somras och kommer att öppna upp för julbord tillsammans med både gammal som ny personal. Julbordet kommer att vara traditionellt svenskt med inslag av ”nya spännande smårätter”.

– Allt lagas från grunden och vi kommer i princip endast ha en sittning per kväll. Betalar man för att gå på julbord vill man kunna sitta och njuta länger, säger den nye ägaren.

Alkoholtillståndet följde med bolaget och det enda som nu är kvar i pappersväg är små kompletteringar.

– Det känns så oerhört spännande att få förverkliga min dröm! De historiska byggnaderna, läget, vattnet, omgivande parker, ja allt är så inspirerande. Jag bubblar av idéer och är igång med bygglov för att kunna glasa in den stora uteplatsen.

Tanken är att glasa in mot vattnet och ha öppet mot restaurang och övriga verksamheter.Till sommaren kommer man att varje vecka erbjuda ny meny och olika temakvällar.

– Vi kommer att ha mycket skaldjur och fisk med tanke på läget, men även annat gott och lokalt så långt det går, säger Mousa Eliya.

Scenen har den nya ägaren tänkt nyttja mycket mer och har stora planer för livemusik och andra uppträdanden där.

Den 9–11 maj 2024 planerar Hamnmagasinen att ha invigningsfest i dagarna tre.

– Vi satsar stort med foodtrucks, tivoli, uppträdanden på scen och en massa annat skoj. En av dagarna kommer vi att tillägna 65+-besökare. Det blir festligheter för hela Enköping och alla är då varmt välkomna, säger han.

Powered by Labrador CMS