Föreläste. Alex Hermansson, barnprogramledare och Richard Hedström, polis.
Föreläste. Alex Hermansson, barnprogramledare och Richard Hedström, polis.

Programledare och polis föreläste för fyror

Den 14 mars fick Enköpings alla fjärdeklassare information mot mobbning och kriminalitet

Publicerad
Föreläsare. Alex Hermansson.
Föreläsare. Alex Hermansson.

Torsdag den 14 mars bussades alla fjärdeklassare i Enköpings kommun till Kompassen där det var en temadag mot mobbning och kriminalitet anordnad av Majblommeföreningen i Enköping.

Alex Hermansson har varit barnprogramledare i SVT under nio år och bland annat medverkat i "Sommarlov" och "Kokobäng". När Ena Håbo-Tidningen är på plats är det många barn som vill ta en självis tillsammans med honom.

Han vill nu använda sitt förtroende hos unga för att motverka mobbning. När han själv var barn både utsattes han för mobbning och utsatte andra för mobbning. För att själv slippa bli retad började han följa de "tuffa" eleverna och reta andra. Han försvarade sig med att det bara var "på skoj". Det han inte visste om då är att den som blir retad ändå kan såras.

– Såren kan sitta i enormt mycket längre än vad man kan föreställa sig, säger han.

Såren kan sitta i enormt mycket längre än vad man kan föreställa sig

Alex Hermansson, barnprogramledare

På plats på Kompassen är även Richard Hedström, områdespolis i Enköping. Han informerar fjärdeklassarna bland annat om hur de ska undvika att hamna i kriminella gäng. Han är mycket nöjd med att få träffa så många barn vid samma tillfälle. Det ger en möjlighet att få barnen att tänka till innan de dras in i något kriminellt gäng.

– Jag pratar om grupptrycket. Man vet att det man gör är fel men man gör det tillsammans med en grupp, säger han.

Powered by Labrador CMS