Filip Lange.

Välgörenhetsgolf för utsatta ungdomar i Enköping

Den 19 maj arrangerar organisationen Children with Love en golftävling, där en del av anmälningsavgiften går till att hjälpa sexuellt utsatta ungdomar. 

Publicerad Senast uppdaterad

Children with Love är grundat för att hjälpa ungdomar som har utsatts för sexuella övergrepp. De hjälper till med rådgivning och stöttning för att bearbeta och ta sig igenom tuffa perioder. Grundare och initiativtagare är Enköpingsbon Filip Lange som för tre år sedan, när han var 16 år, startade upp organisationen.

– Jag har egna erfarenheter, och kände för tre år sedan att jag skulle vända detta till något bra som hjälper andra, säger Filip.

Samarbete med Enköpings Golfklubb

Just en golftävling är något nytt för Children with Love, men Filip Lange hoppas att detta kan bli en årlig tradition. Tävlingen är i samarbete med Enköpings Golfklubb, där 300 kronor av anmälningsavgiften går oavkortat till organisationen, och kan därmed ge stöd åt fler ungdomar.

– Pengarna kommer gå till att utbilda människor, och sätta ämnet på kartan.

Behövs engagerade till sommaren

Idag är inte alla som är engagerade i Children with Love professionellt utbildade, men det är något som den här golftävlingen vill hjälpa till med. Organisationen har ideellt engagerade personer som hjälper till. För de som känner att de vill hjälpa till, tycker Filip Lange att det bästa är att sprida informationen om organisationen till sin omgivning för att lyfta ämnet.

– Sommaren är vår högsäsong, då behöver vi alla vi kan få. Alla kan vi göra något!

Sommaren är den tid på året som flest ungdomar söker hjälp och stöd från Children with Love, och för 100 kronor kan tre barn få det. Det betyder alltså att bara ett lags anmälan till golftävlingen ger hjälp och stöd till nio ungdomar. Totalt finns det plats för 72 lag i turneringen.

Anmälan till tävlingen görs på mingolf.golf.se 

Powered by Labrador CMS