Stina Wirsén – Bilderbokskonst. Ny utställning på Åbergs museum.

GUIDEN: Det händer denna vecka i Enköping och Håbo

Ny utställning på Åbergs museum i Bålsta och författarbesök i Fjärdhundra och Enköping. I vår evenemangskalender Guiden tipsar vi om vad som är på gång i Enköping och Håbo. Vi är såklart beroende av er läsare och arrangörer för att få ett så brett och bra utbud som möjligt. Tipsa oss gärna – i god tid – på guiden@enahabo.se.

Publicerad Senast uppdaterad

MÅNDAG 9 OKTOBER

Författarbesök av Anna Lönnqvist 

Plats: Fjärdhundra bibliotek

Tid: 19.00–20.00

Vad: Kom och träffa författaren Anna Lönnqvist. Hon vann priset Årets Feelgoodroman 2019 med romanen ”Julia och Jack”.

TISDAG 10 OKTOBER

Södra Trögd-tapeten

Plats: Kungs-Husby kyrka, Enköpings kommun

Tid: 12.00–16.00, även onsdag 15.00–19.00, torsdag 12.00–16.00, fredag 15–19 15.00–19.00 samt lördag 10.00–15.00

Vad: Ett över 40 meter långt broderiprojekt som började ta form under pandemin är nu äntligen färdigt. En resa med nål och tråd genom de sex socknarna i Södra Trögd.

Författarbesök: Lo Dagerman

Plats: Enköpings bibliotek

Tid: 19.00–20.00

Vad: Möt Lo Dagerman i ett samtal om boken ”Himlen nära: Stig Dagerman och Anita Björk”. När författaren Stig Dagerman och skådespelaren Anita Björk blev ett par var de båda 28 år och redan omsusade. Endast fyra år senare tog deras kärleksrelation slut, genom Dagermans självmord.

ONSDAG 11 OKTOBER

Utställning: Metamorfos

Plats: Enköpings konsthall

Tid: 17.00–19.00, även lördag–söndag 12.00–15.00 

Vad: En ovanlig färgprakt möter besökaren i de tre rummen, vars väggar ymnigt täckts av bildvävar och textilmosaik. Regina Mucwicki Mabrouks utställning blickar tillbaka på fem decennier av förvandling – allt från femåringens små vävda bilder till dagens textilmosaik i väl avvägda form- och färgmässigt geometriska vävar. Utställningen pågår till den 15 oktober.

TORSDAG 12 OKTOBER

Storyboard – utställning i Konstfönster Joar

Plats: Joar Blå, Enköping

Tid: Dygnet runt, fram till den 8 november

Vad: Konstfönster Joar är ett litet utställningsrum med konstupplevelser tillgängliga året runt. Nu visas utställningen ”Storyboard” av Cecilia Enberg.

FREDAG 13 OKTOBER

Småsånger med Ako

Plats: Enköpings bibliotek

Tid: 13.00–13.45

Vad: En sångstund tillsammans med de minsta och deras vuxna.

LÖRDAG 14 OKTOBER

Kreativa rundan i Fjärdhundraland

Plats: Olika platser i Enköpings kommun

Tid: 11.00–17.00

Vad: Fjärdhundralands kreatörer bjuder in dig, familjen och vännerna till en utflykt i skapandets värld. Ni får tillfälle att besöka verkstäder och se hur föremål blir till och hos några av deltagarna kan ni till och med prova på själva. Ljustillverkare, vävare, konstnärer och keramiker med olika inriktning är exempel på verksamheter som välkomnar er. Mer information och karta finns på www.fjardhundraland.se/kreativa.

Rekordåren – Hållbara hits från 60-talet

Plats: Joar Blå, Enköping

Tid: 19.00–21.40

Vad: Fem erfarna musiker från Uppsala, som själva växte upp på 60-talet, spelar låtar som var populära under det årtiondet. Tillsammans framför de hits från decenniet mot bakgrund av en bildsatt berättelse, både ur personligt, lokalt, svenskt och världsperspektiv – om ett årtionde som stod för framtidstro och uppvaknande. 

SÖNDAG 15 OKTOBER

Korpens söndagspromenader

Plats: Korpens kansli, Enköping

Tid: 10.00–11.30, varje söndag till och med den 3 december

Vad: Promenader med tipsfrågor och bingo . Efteråt kan du fika tillsammans med andra deltagare på Korpens kansli.

Stina Wirsén, Bilderbokskonst

Plats: Åbergs museum, Bålsta

Tid: Måndag–söndag 11.00–16.00

Vad: Stina Wirsén är i dag en av Sveriges mest kända tecknare och har skrivit och illustrerat många barnböcker och animationer samt tecknat för olika modemärken, varuhus, tidningar och tidskrifter, restauranger och kommersiella reklamkampanjer. Bilderböcker för barn är böcker för alla – det finns ingen övre åldersgräns. Utställningen pågår till och med den 31 mars 2024.

 Guiden visar ett urval av allt som händer i Enköping och Håbo, bland annat tack vare tips till redaktionen samt evenemangssidorna i respektive kommun. För biljetter och mer info om kostnader, kontakta respektive arrangör. Med reservation för eventuella ändringar.

Tipsa oss gärna! Enklast på guiden@enahabo.se

Powered by Labrador CMS