28 oktober: Halloweenfest. På Bowlroom i Bålsta.

GUIDEN: Det händer denna vecka i Enköping och Håbo

Sagomys, halloweenfest och öppna aktiviteter är något av det som erbjuds. I vår evenemangskalender Guiden tipsar vi om vad som är på gång i Enköping och Håbo. Vi är såklart beroende av er läsare och arrangörer för att få ett så brett och bra utbud som möjligt. Tipsa oss gärna – i god tid – på guiden@enahabo.se.

Publicerad

MÅNDAG 23 OKTOBER

Stina Wirsén, Bilderbokskonst

Plats: Åbergs museum, Bålsta

Tid: Måndag–söndag 11.00–16.00

Vad: Stina Wirsén är i dag en av Sveriges mest kända tecknare och har skrivit och illustrerat många barnböcker och animationer samt tecknat för olika modemärken, varuhus, tidningar och tidskrifter, restauranger och kommersiella reklamkampanjer. Bilderböcker för barn är böcker för alla – det finns ingen övre åldersgräns. Utställningen pågår till och med den 31 mars 2024.

TISDAG 24 OKTOBER

Författarbesök: Dag Öhrlund

Plats: Enköpings bibliotek

Tid: 19.00–20.00

Vad: Dag Öhrlund är journalist, har arbetat i 30 länder och är publicerad i mer än 150 magasin i 20 länder. Han har skrivit, fotograferat och medverkat i 80 böcker, bland annat succéromanerna om Christopher Silfverbielke och Sveriges mest älskade kommissarie, Ewert Truut.

ONSDAG 25 OKTOBER

Öppen aktivitet: karate

Plats: Sankt Iliansskolans gymnastiksal, Enköping

Tid: Onsdagar klockan 17–18 till och med den 13 december.

Vad: Är du mellan 9 och 15 år och vill delta i olika aktiviteter? Då är öppen aktivitet någonting för dig. Alla aktiviteter är gratis och du kan prova så många gånger du vill. Du behöver inte anmäla dig, det är bara att dyka upp.

TORSDAG 26 OKTOBER

Besök Enköpings museum

Plats: Rådhusgatan 3 

Tid: 11.00–15.00

Vad: På Enköpings museum kan du titta på både permanenta och tillfälliga utställningar. Du kan också lära dig mer om Enköpings historia. Exempelvis finns utställningen ”Tre decennier – Enköping i bild 1950–1980”. Utställningen beskriver pressfotografiet under trettio formativa år i Enköpings historia.

Discoshow med Håbo kulturskola

Plats: Fridegårdsteatern (ingång vid sidan av Håbo bibliotek) 

Tid: 19.00

Vad: Följ med på discomusikens färgsprakande tidsresa. Håbo Kulturskola bjuder på en underhållande och lärorik show. Föreställningen handlar om discomusiken genom tiderna, från början genom storhetstiden till nutid.

Uppstartsmöte scouterna

Plats: Skokloster bygdegård, Uggelbovägen 6

Tid: 18.30

Vad: En ny scoutverksamhet är på väg att starta i Skokloster. Nu hålls ett första möte dit alla intresserade är välkomna.

FREDAG 27 OKTOBER

Nalledagens sagomys

Plats: Enköpings bibliotek

Tid: 14.00–14.30

Vad: I dag firas alla nallar. Krulliga och gulliga. Krama din pälskling och hör sagan Inget kan skrämma en björn av Elizabeth Doyle. Vem är modigast när det prasslar och tasslar mitt i natten? Om du vill får din nalle sova över på biblioteket och hämtas dagen efter. Ålder: 3–5 år.

Storyboard – utställning i Konstfönster Joar

Plats: Joar Blå, Enköping

Tid: Dygnet runt, fram till den 8 november

Vad: Konstfönster Joar är ett litet utställningsrum med konstupplevelser tillgängliga året runt. Nu visas utställningen ”Storyboard” av Cecilia Enberg.

LÖRDAG 28 OKTOBER

Öppen aktivitet: fotboll på Rombergaskolan

Plats: Rombergaskolans gymnastiksal, Enköping

Tid: Lördagar 18.00–19.30 till och med den 16 december.

Vad: Är du mellan 9 och 15 år och vill delta i olika aktiviteter? Då är öppen aktivitet någonting för dig. Alla aktiviteter är gratis och du kan prova så många gånger du vill. Du behöver inte anmäla dig, det är bara att dyka upp.

Södra Trögd-tapeten

Plats: Veckholms kyrka, Enköpings kommun

Tid: 10.00–15.00

Vad: Ett över 40 meter långt broderiprojekt som började ta form under pandemin är nu äntligen färdigt. En resa med nål och tråd genom de sex socknarna i Södra Trögd.

Halloween på Bowlroom

Plats: Bowlroom, Bålsta

Tid: 20.00–01.00

Vad: Bowlroom kommer att traditionsenligt spöka ut sina lokaler på Halloween. Dessutom uppträder bandet Coverama. Åldersgräns efter 22.00: 18 år.

SÖNDAG 29 OKTOBER

Korpens söndagspromenader

Plats: Korpens kansli, Enköping

Tid: 10.00–11.30, varje söndag till och med den 3 december

Vad: Promenader med tipsfrågor och bingo . Efteråt kan du fika tillsammans med andra deltagare på Korpens kansli.

Öppen aktivitet: fotboll på Enöglaskolan

Plats: Enöglaskolans gymnastiksal, Enköping

Tid: Söndagar 17.00–18.30 till och med den 17 december.

Vad: Är du mellan 9 och 15 år och vill delta i olika aktiviteter? Då är öppen aktivitet någonting för dig. Alla aktiviteter är gratis och du kan prova så många gånger du vill. Du behöver inte anmäla dig, det är bara att dyka upp.

 Guiden visar ett urval av allt som händer i Enköping och Håbo, bland annat tack vare tips till redaktionen samt evenemangssidorna i respektive kommun. För biljetter och mer info om kostnader, kontakta respektive arrangör. Med reservation för eventuella ändringar.

Tipsa oss gärna! Enklast på guiden@enahabo.se

Powered by Labrador CMS