18 november: Dom första – uppträder på Cinema i Enköping.

GUIDEN: Det händer denna vecka i Enköping och Håbo

Finsk skräckfilm och teater i Bålsta, livespelning och klurig frågetävling i Enköping. I vår evenemangskalender Guiden tipsar vi om vad som är på gång i Enköping och Håbo. Vi är såklart beroende av er läsare och arrangörer för att få ett så brett och bra utbud som möjligt. Tipsa oss gärna – i god tid – på guiden@enahabo.se.

Publicerad Senast uppdaterad

MÅNDAG 13 NOVEMBER

Digital idag

Plats: Enköpings bibliotek

Tid: 13.00–14.00

Vad: Drop-in för it-hjälp. Kom igång att låna e-böcker, lär dig hitta på bibliotekets webbplats, skaffa e-post eller surfa på internet.

TISDAG 14 NOVEMBER

Digitalt språkcafé

Plats: Zoom

Tid: 20.00–21.00

Vad: Vill du träna på svenska och få veta mer om samhället och Sverige? Välkommen till detta digitala rum som Håbo bibliotek, Håbo Rotaryklubb, HIKF och Studieförbundet Vuxenskolan ligger bakom. Efter anmälan till nilay.yelkenci@habo.se får deltagarna en Zoom-länk.

Stina Wirsén, Bilderbokskonst

Plats: Åbergs museum, Bålsta

Tid: Måndag–söndag 11.00–16.00

Vad: Stina Wirsén är en av Sveriges mest kända tecknare och har skrivit och illustrerat många barnböcker och animationer. Pågår till och med den 31 mars 2024. 

ONSDAG 15 NOVEMBER

Öppen aktivitet: karate

Plats: Sankt Iliansskolans gymnastiksal, Enköping

Tid: Onsdagar klockan 17–18 till och med den 13 december.

Vad: Alla aktiviteter är gratis för dig mellan 9 och 15 år och du kan prova så många gånger du vill. Du behöver inte anmäla dig.

Finsk film: Knackandet

Plats: Bio Borgen, Medborgarhuset i Gamla Bålsta

Tid: 18.00

Vad: Visning av skräckfilmen ”Knackandet”, eller ”Koputus” som den heter på finska. Filmen är textad på svenska. Åldersgräns: 15 år. Filmen är gratis. Först till kvarn.

TORSDAG 16 NOVEMBER

Pumpen – en frågetävling för alla

Plats: Enköpings bibliotek

Tid: 19.00–21.00

Vad: Välkommen att vara med och tävla i frågetävlingen. Lag från hela Sverige är med och löser kluriga frågor om allt mellan himmel och jord. Det finns kunskapsfrågor, praktiska uppgifter och frågor som kräver en del knep och knåp. Bredden på ämnen gör att det finns något för alla.

FREDAG 17 NOVEMBER

Mindfullnesspromenad för anhöriga

Plats: Husbergsgatan 5, Enköping

Tid: 13.00–14.00

Vad: Anhörigkonsulent Evelina bjuder in till två olika mindfullnesspromenader längs Upplandsleden. Du som stöttar någon som är äldre, psykiskt eller fysiskt sjuk eller som är anhörig till någon med funktionsvariation eller beroendeproblematik är välkommen. Begränsat antal platser. Anmälan på e-post: evelina.hirvonen.lindqvist@enkoping.se

Boktuggarna

Plats: Enköpings bibliotek

Tid: 14.00–15.00

Vad: Bibliotekets bokcirkel för de minsta barnen och deras vuxna. Deltagarna läser, sjunger och ramsar tillsammans. Barn mellan 8 månader och 2 år samt deras vuxna är välkomna.

LÖRDAG 18 NOVEMBER

Öppen aktivitet: fotboll på Rombergaskolan

Plats: Rombergaskolans gymnastiksal, Enköping

Tid: Lördagar 18.00–19.30 till och med den 16 december.

Alla aktiviteter är gratis för dig mellan 9 och 15 år och du kan prova så många gånger du vill. Du behöver inte anmäla dig. 

Live: Dom första

Plats: Cinema, Enköping

Tid: 22.00–02.00

Vad: Gruppen från Stockholm uppträder med ”catchiga refränger” på svenska. Åldergräns: 18 år.

SÖNDAG 19 NOVEMBER

Julmarknad och swapday

Plats: Motorstadion Enköping 

Tid: 10.00–14.00

Vad: Töm garaget och garderoberna, skapa någonting vackert eller koka ihop någonting gott och sälj det på EMK:s swapday och julmarknad. Eller passa på att fynda inför julen. I klubbstugan säljs det även fika. 

Konst med scones

Plats: Jowilins Lada 

Tid: 12.00–15.00

Vad: Mingel, visning av Jessica Jowilin och Lena Wimans tavlor – och härliga scones. En skön kombo tycker arrangörna som här presenterar sin första egna utställning.

Finsk teater

Plats: Fridegårdsscenen, Bålsta

Tid: 14.00

Vad: Teater på finska. Teater Pendeli presenterar ”Eila, Rampe ja palvattu onni”. Alla i detta komiska familjedrama ställer sig samma fråga: vad är lycka? Teaterföreställningen är gratis. Visningen har 120 platser, först till kvarn gäller.

 Guiden visar ett urval av allt som händer i Enköping och Håbo, bland annat tack vare tips till redaktionen samt evenemangssidorna i respektive kommun. För biljetter och mer info om kostnader, kontakta respektive arrangör. Med reservation för eventuella ändringar.

Tipsa oss gärna! Enklast på guiden@enahabo.se

Powered by Labrador CMS